Østmarka; Nøklevann rundt inkl. Mariholtet….

13 januar 2020. Møtte Einar på Haraløkka for tur rundt Nøklevann inkl. Mariholtet. I og med at det fortsatt var en del is enkelte steder skulle vi bruke brodder. Riktignok hadde jeg kun brodder på den ene foten, men dette skulle vise seg å være uproblematisk.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Trekanten før vi tok lysløypa videre langs Nøklevann. Underlaget var greit, litt is enkelte steder, men siden det var rim på is – var den ikke glatt. Vi skravler mens vi løper og hilser på de vi møter. Straks etter Sleppa og Hestehullet, kommer vi til Mariholtet hvor julen ser ut til å vare helt til påske… 🙂

 

På Mariholtet varer jula helt til påske

 

Mariholtet – Østmarka ( Foto: Skiforeningen)

 

Mariholtet er en turisthytte som ligger i Østmarka. hytta ligger i Oslo kommune, ved Mariholtvika på vestsiden av Nord-Elvåga (Fri-Elvåga), som skiller kommunene Oslo og Lørenskog. (Foto: skiforeningen)

 

 

Flyfoto av Mariholtet (Foto: UT.no)

 

Fra Mariholtet tar vi lysløypa tilbake til Sleppa hvorfra vi fortsetter videre rundt Nøklevann. Deretter går vi opp Korketrekkeren før vi løper den siste biten tilbake til Haraløkka. Og før vi takket for turen, ble vi enige om – at dersom forholdene ikke endres vesentlig – skal vi neste gang prøve stiløping med hodelykt.

Ca 12,5

1:32

Se tur på Strava HER:

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top