Østmarka; Med hodelykt over Bestemoråsen og Finfallåsen…

3 februar 2020. Snøen (2-3 cm) som kom for noen dager siden er nå som ellers i vinter, borte – like brått som den kom. Men siden det da ikke er hverken snø eller is i terrenget skulle vi løpe over Bestemoråsen og Finfallåsen som ligger på vestsiden av Nord-Elvåga. En av våre favoritter.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi tok lysløypa videre innover i marka. Vi passerer Korketrekkeren og Sarabråten før vi fra Sleppa setter kursen mot Hestehullet og veikryss ved Mariholtet. Enkelte steder er det forsatt litt is, men siden det er litt kaldere, er det ikke særlig glatt og det går greit.

 

Sti- og løypekryss ved Mariholtet (Gml: foto)

 

Vi setter på lyktene og tar deretter blå sti mot Nord-Elvåga. Det er morsomt med stiløping når forholdene er så bra som nå. Og vi nyter derfor turen videre over Bestemoråsen og Finfallåsen til Guldsmeden. Vi går opp bakken mot Høyås, men siden forholdene nå var så fine, bestemte vi oss for å ta blå sti ut til venstre. Dette er også en morsom og lettløpt sti på ca 600 m. til skogsvei. Her tar vi til høyre opp mot Ødegårdsmosan og deretter Høyås – en sløyfe på ca 1,3 km.

 

Ødegårdsletta. (Gml:foto)

 

Fra Høyås tar vi skogsvei ned til Ødegårdssletta og Trekanten hvorfra vi følger veien videre til Rustadsaga og Haraløkka. Her takker vi for turen før jeg avslutter med stigningsløp den siste biten hjem.

Forholdene var overraskende bra og særlig i terrenget. Litt is enkelte steder i lysløypa, men ingen problemer.

 

Ca 13,5 km

1:45

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top