Østmarka; Ås og åskammer i Østmarka….

9 oktober 2017. Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Rustadsaga og Katisa før vi ved Trekanten satte kursen innover Ødegårdssletta til Ødegården. Siden forholdene nå var vesentlig bedre enn sist var planen denne gangen å passere over fem “åser- eller åskammer” – ingen med spesiell høyde osv., men likefult, ås er ås.

 

Ødegårdsletta og Ødegården – Østmarka

 

Og den første åsen vi passerer er Høyås. Deretter følger vi skogsvei forbi Ødegårdsmosen til Langvannsbekken hvor vi tar blå sti over Sotåsen. Underlaget er bra og det er fint å løpe åskammer som går i nordsyd retning. Straks etter kommer vi til stikryss ved Smørhullet. Her svinger vi til høyre og følger Flykningeruta videre mot Trollvann. Stedvis er det vanskelig å løpe, men det går greit, og fra Trollvann fortsetter vi i Flyktningeruta et stykke før vi tar blå sti til høyre. Her løper vi delvis på sva og mykt underlag med barnåler til vi møter rød løype ved Gudbrandsdalen.

 

Vi svinger til venstre og følger rød løype over Breidåsen og videre forbi Trolldalen og Smalvannsmosan før vi ved Karismyra tar umerket sti til Dryppet. Her klyver vi opp en kløft hvor vi fortsetter på samme umerkede sti nordvestover på Trolldalsåsen. Det mørkner raskt og for hvert minutt er det merkbart. Vi kommer oss imidlertid greit over åsen og ned til <<Pioneren>> og her får vi øye på lysene fra lysløypa, men i steden for å velge lysløypa, tar vi heller Pioneren bort til Fjellstadbakken. Vi svinger til høyre ned steinrøysa og straks er vi i lysløypa.

 

Hestehagen ved Løkka – Østmarka

 

Planen var å ta en sti på baksiden av den gamle varmestua, men det var nå blitt så mørkt at det ikke lenger var forsvarlig å ferdes i skråningen over St.Hansåsen og dermed fulgte vi lysløypa ned til Hullet hvor vi svinger til høyre. Her passerer vi “hestehagen” ved Løkka før vi tar samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. En artig tur der vi rakk 4 åser innen det ble for mørkt.

 

Ca 13,5 km

 

1:46

 

#østmarka #oslomarka #løpetur #mosjon #turglede

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top