Uvdal – Hardangervidda – Imingfjell – Rjukan…

19 juli 2018 satte Heidi og jeg kursen mot Kongsberg og deretter RV40 innover Numedalen til Lampeland hvor vi skulle møte Grethe og Ragnar. Og ganske samtidig, ankom vi Lampeland. Her spiser vi lunsj før vi fortsetter til Rødberg og deretter Uvdal Resort hvor vi skulle bo de neste 3 dagene.

Hverken Heidi eller jeg hadde vært på denne kanten før. Men siden dette var Grethe og Ragnars hjemmebane, var vi trygge på at vi ikke kom til å bli borte på vidda da vi neste dag skulle på tur dit. Uvdal som er en innfallsport til Hardangervidda ligger i Nore og Uvdal kommune øverst i Numedalen hvor også store deler av Hardangervidda ligger innenfor kommunens grenser.

20 juli 2018. Fra Uvdal Resort er det ca 30 min kjøring til man er på Hardangervidda. Underveis forteller både Grethe og Ragnar om alt vi ser og litt til?.

Vi parkerer på grusvei like ved Solheimstulen Turisthytte og her forteller bilder mer enn ord….

 

Vel tilbake etter en flott tur på Hardangervidda tar vi et bad i Uvdalselva som for anledningen holder minst 20-21 grader.

 

21 juli 2018. En ny varm dag skulle det bli. Fra Uvdal Resort setter vi kursen mot Imingfell og Rjukan. Underveis forteller Ragnar at det er nettopp denne veien over Imingfjell at deltakerne i kanskje verdens tøffeste Triathlon (Norseman Xtreme Triathlon) sykler før de fra Tinnsjøen skal løpe 42,2 km gjennom Rjukan og opp til toppen av Gaustadtoppen. Puh! tenkte jeg og var glad for at vi kjørte bil.

I Rjukan spiser vi lunsj på Rjukan Kinokafè før vi fortsetter opp til Vemork. Heldigvis var det ikke strikkhopping fra brua denne dagen ? ikke det at vi skulle prøve, men en vet jo aldri (hehe).

Før vi forlater Rjukan måtte vi ta Krossobanen som ble bygget i 1928 og gitt som gave til innbyggerne i Rjukan fra Norsk Hydro for at de skulle komme seg opp i sola i vinterhalvåret.

Vi tar deretter samme vei tilbake til Uvdal Resort som vi kom. Også denne dagen bader vi i elva som stadig holder samme temperatur.

 

En herlig start på ferien, men tiden flyr fort, og allerede neste dag, takker vi for oss før vi setter kursen hjemover. Grethe og Ragnar skulle imidlertid bli noen dager ekstra. Vi derimot, reiser til hytta i Spydeberg ved Lyseren, men det får bli en annen historie.

#noreoguvdal #uvdal #uvdalresort #hardangervidda #imingfjell #rjuka #ferie #hollyday #sommer #tur 

flere bilder følger;

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top