Ljanselva – Mortensrud – Brennarunden…

30 oktober 2017. Tidlig samme dag fikk jeg følgende mld fra Einar –  “Hva med ned Ljanselva til Engersbråten ved Hauketo og sti rundt og opp til Mortensrud og Brennaløypa til Grønmo og hjem? Husk hodelykt! E 🙂 Den er grei – du viser vei, svarte jeg.

Fra Haraløkka tok vi veien om Nøklevann skole og ned Skolebakken før vi fulgte Generalen videre til Plantasjen på Skullerud. Her går vi ned skrenten til lysløypa som vi følger videre langs Ljanselva til Sagdammen og Skulleruddumpa. Her i fra, skulle vi følge turvei- og sti langs Ljanselva.

Ljanselva er ei lita elv som renner fra Lutvann, Nkølevann og Skraperudtjernet i Østmarka, gjennom tettbebyggelse og verneverdig urskog, ned til Bunnefjorden. Elva er fiskeførende og det finnes ørret i hele elvas lengde.

Og med hodelykta på satte vi avsted med Einar foran og meg bak. Alltid spennende med noe nytt. Det var både morsomt og variert der vi krysset elva flere ganger. At det stedvis var både sølete og glatt tok ikke luven fra oss. Ikke tale om at jeg hadde funnet frem her sa jeg til Einar for dette er jo rene “Villmannsløypa”, men vi må ta denne en gang i dagslys også. Vi kom oss imidlertid greit i gjennom uten uhell. Den siste biten opp Ljansdalen til Mortensrudveien var bratt, men opp kom vi.

Fra Mortensrud tok vi ta “Brennarunden” motsatt vei til løypekryss ved Raumyr. Her svinger vi til venstre og straks etter er vi ved Vannverket på Skullerud. Vi tar veien ned og over Ljanselva før vi tar samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom.

Underveis i “skolebakken” treffer vi Stein og resten av karene i herregruppa/sprudlegruppa til Rustad IL. Det er alltid hyggelig å møte denne trivelige gjengen hvor muntre kommentarer sitter løst. At Einar og jeg ble brukt som “harer” i bakken der de “hufset” forbi, var bare gøy.

  

Ca 13,4 km

1:36

#runforfun #mosjon #trening #løpetur #turogtrening

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

2 thoughts on “Ljanselva – Mortensrud – Brennarunden…

  1. At vi ble brukt som harer i Skolebakken visste jeg ikke. Visste heller ikke at det gikk ørret i Ljanselva. Takk for variert tur som vi trygt kan si.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top