Østmarka; Brennarunden og litt til….

25 september 2017. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Denne gangen foreslo Einar at vi skulle teste Dnt Oslo og Omhegns nyeste rundtur fra Mortensrud, men først en runde litt rundtomkring.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga, Kattisa og Trekanten før vi ved Kattismyra svingte til høyre mot Fjellstad. Været er ok, litt klamt, men bedre etterhvert som sola dukket opp. Forholdene var fine og det gikk greit videre.

 

Vi følger deler av <Pioneren> til Fjellstadbakken hvorfra vi fortsetter på blå sti over Skullerudåsen. I neste stikryss ved Karismyra tar vi til høyre. Ikke så ofte vi tar denne veien, men det er en fin løype som førerer nedover mot sti-og løypekryss ved Raumyr. Her tar vi ofte til høyre mot Skullerud, men denne gangen, fortsetter vi rett sørover. Og Straks etter å ha krysset Østmarkas lengte gangbane? kommer vi ut i lysløypa mellom Skullerud og Grønmo.

 

Her hilser vi på Trond Inge som er på vei mot Grønmo før vi setter kursen sørover i lysløypa til Brenna. Vi løper et lite stykke før det dukker opp et nytt skilt med “Brennarunden”. Her skal vi til venstre sa Einar ivrig og tok straks føringen. Dette blir gøy svarte jeg og så var vi i gang med runden.

 

 

Brennarunden som går i lett variert terreng og følger Grønmo golfbaner et stykke er både morsom og lettløpt. Vi passerer to mindre tjern/dammer før løypa kommer ut av skogen ved Brattli. Her i fra, følger vi Brennaveien til Gamle Brennavei og langs denne til Vinterveien. Underveis registerer vi at det er godt merket og lett å finne frem.

 

 

Vi krysser E6 før vi setter kursen opp til Loftsrud gård. Og i flotte landlige omgivelser forsetter løypa videre forbi Mortensrud idrettsplass til Mortensrud seneter (t-banen).

 

 

Det er her Brennarunden starter, men siden dette er en rundtur, kan man starte hvor det måtte passe. Men vi skal selvsagt ta hele runden så fra Mortensrud følger vi merket løype hele veien videre til der vi startet vår tur.

 

Dette var jammen en flott variert runde sa jeg til Einar mens vi fulgte grusvei/lysløypa til Vannverket og nedover langs Obersten. Fra p-plassen ved Skullerud Idrettsplass tar vi til høyre mot Skullerudstua før vi svinger mot Skraperudtjernet. Denne gangen tok vi til venstre forbi Skullerud skole til Rustadsaga. Vi går opp “skolebakken” og følger deretter Bølerlia og Nøklevannsveien tilbake til Haraløkka. Takk for morsom og variert tur sa jeg til Einar før jeg løp siste biten hjem.

 

Ca 16 km

 

1:54

 

#østmarka #trening #dntoslo #brennarunden #mosjon

Flere bilder følger:

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

4 thoughts on “Østmarka; Brennarunden og litt til….

  1. Flott løpereferat, Mattis! Fått med mye her vedrørende Brennarunden. Fint å kunne bruke din blogg til å makesføre denne runden som ble “åpnet” 5 sept.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top