Semsvannet rundt fra Sandvika…

2 juni 2016. Trim i arb.tiden.NK og jeg hadde planlagt en langtur fra Sandvika og rundt Semsvannet. En tur på ca 23-25 km. Og siden det var varmt denne dagen skulle tempo være deretter.

Med fulle drikkeflasker satte vi avsted fra Skattens hus over Sandvikselva og forbi Storsenteret før vi tok Konvallveien videre. Det stiger jamt og vi går det meste av bakke opp til Solhaugveien som vi følger frem til Slepende st. Her i fra, tar vi Åsløkkveien-Fjellveien og Åstadveien videre. Det går greit, men til tross for at det er litt overskyet, er det svært varmt, og vi er derfor nøye med å drikke underveis.


Omgivelsene er landlige og vi nyter turen videre. Man kan vel godt si at det nå er sommer. Herlig!!


På blå sti mot Skaugumåsen

Vi passerer Hvalstad skole og Hvalstad St. før vi fortsetter langs Hvalstadåsen. Etter ca 8 km tar vi av fra veien og følger blåsti delvis rundt Skaugum til Holtet. Her tar vi en grusvei nedover forbi Hundremeterskogen til Hajemveien. Her tar vi så til høyre og følger turvei rundt Semsvannet, og her forteller bilder mer enn ord…


Hajemveien – Svartdalen
 

Tømmervika – Semsvannet

Semsvannet ligger rett nord for Asker sentrum, mellom Bergsåsen og Skaugumåsen, to av Askers høyeste punkter. Rundt vannet er det anlagt en turvei som er farbar med både sykkel og barnevogn. Langs vannet finner vi flere flotte badeplasser. Det er mange fiskearter i vannet: gjedde, dvergmalle, mort, abbor, suter, sik, røye, ørret, ål, m.fl. Vannet er det største i Vestmarka og Asker. Størst bredde 0,75 km – størst lengde 1,5 km – størst dybde 34. Om vinteren er vannet et populært utfartssted der skiløyper stråler i flere retninger.


Asker Trekkhundklubb og NKH senteret – samarbeider om Semsvannsrunden

Etter å ha vært rundt det flotte Semsvannet, setter vi kursen tilbake til Sandvika. Vi følger Semsveien til Jansløkka skole og Kirkeveien ett stykke før vi tar Otto Valstads vei videre. Vi passerer Asker Museum før vi igjen kommer innpå Kirkeveien som vi følger videre. Det går nå jamt nedover og det kjennes i bena, men inte problem og straks etter er vi ved Holmen. Her i fra, tar vi Fekjan langs Neselva, så Billingstadsletta og Sandviksveien tilbake til Sandvika og Skattens hus. Det ble svært varmt til tider, men allikevel så var dette en flott tur. Og ikke minst var det fint rundt Semsvannet.

Ca 24,5 km

2:48

#Semsvannet #mosjon #trening # tur #budstikka #turogtrening

Flere bilder fra samme tur;


Tveitfossen


Tveiter gård


Stikryss ved Tveiter gård

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

One thought on “Semsvannet rundt fra Sandvika…

  1. Se der, fra det ene “landet” til det andre. Her har vi mer hav. På alle kanter. Fjell og fjord og hav. SÅ flotte bilder du/dere har. Jeg har bilder i dag fra fredagens egentid med meg selv i solen under japansk kirsebærte. Nydelig deilig solrikt med lett havbris. Det høres fint ut hva? 🙂 Ellers har jeg myye natur og sjøliv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top