Østmarka; Bindingsvann rundt fra Krokhol via Durud..

4 november 2014. Reiste tidlig fra jobb for å møte Einar da vi hadde planlagt en felles tur i Østmarka. Vi reiste med bil utover Enebakkveien til Krokhol hvor vi parkerte. Planen i dag var en tur rundt Bindingsvann og ca kl 13.00 satte vi avsted.

Vi fulgte Enebakkveien ett stykke før vi tok Bindingsveien videre til Fjell som ligger i nordenden av Bindingsvann. Været var ok, lett overskyet men, ikke regn. Fra Fjell fortsetter vi langs Bindinsveien sørover til Gran og så langs Enebakkveien/Osloveien til Durud. Her tar vi grusvei forbi Durud gård til p-plass ved bom.


Innfallsport rett syd for sydenden av Bindingsvann i Østmarka. Løyper og sykkelveier er skiltet fra parkeringsplassen ved krysset mellom Durudveien og Bjerklandsveien.

Fra p-plassen fortsetter vi på grusvei innover mot Grusbakkken ett stykke men, tar så til venstre inn Bindingsvegen. Veien som er ca 1,5 km og forholdsvis flat, ender på østsiden av Bindingsvann. Her var det en flott gapahauk med eget ildsted. Idyllisk og flott plassert nær vannet.


Gapahauken sørøst for Bindingsvannet


idyllisk ved Gapahuken – sørøst

Her i fra, fulgte vi en trilesti som gikk rett opp en steinete skråning, før den gikk tilsvarende ned på den andre siden mot Andersrud. Ved Andersrud, tok vi til høyre og fortsatte så videre på en skogsvei til Svarthol. Det var stedvis nokså gjørmete, men ellers greie forhold. Vi fulgte deretter Svarholveien til Rausjøveien og så langs denne til Fjell.


Egil huken, Bindingsvann nordøst

mye vann nord for Bindingsvann

Fra Fjell tar vi samme vei tilbake til Krokhol som vi kom. En flott tur rundt Bindingsvann fra Krokhol via Durud.

Ca 16,2 km

1:45

#østmarka #løpetur #mosjon #friluftsliv

flere bilder fra samme tur:


Osloveien – Durud


Gapahuken sørøst for Bindingsvann – ilsted
Trillesti eller bekk i steinrøysa?


Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 996

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top