5 oktober 2013 – Langtur med Rustad IL


Langtur med herregruppa i Rustad IL. Fra Haraløkka i øs pøs regnevær, fulgte jeg Bølerlia til Nøklevann skole og ned “skolebakken”. Her hørte jeg at det kom noen med raske skritt, og så var plutselig Dennis der. Sammen løp vi bort til Skullerudstua hvor vi skulle møte de andre. Klokka passerte 09.00 og så satte vi avsted. Først over bekken og så opp bakken til Vannverket. Vi var 13 stk (12 herrer og en dame) som hadde trosset været for felles tur denne lørdags morgen.
Vi fulgte blå sti og rød løype til Rundvann hvor vi tok første drikkepause. Fulgte dertetter veien videre ned til Trollvann og blå sti videre til Smørhullet og neste drikkepause.


Trollvann   (gml bilde)

Det ble korte pauser slik at vi ikke skulle bli kalde. Vi krysset rød løype og fulgte denne parrarelt på blå sti langs åskammen og frem til grusvei ved Klokkerud. Følger så grusvei ca 300-400 m til løypekryss. Her velger vi rød løype i retning Tømmerholtjern og frem til blå sti på tvers av løypa. Med meg foran, følger vi blå sti videre og passerer Torsmåsan og Tretjerna, før vi krysser bekken mellom Eriksvann og Sør-Elvåga.


Mot Tretjerna (gml bilde)

Ny pause og jeg passer på å få i meg en New Energi og nok drikke, før vi setter avsted mot Søndre-og Nordre-Skytten. Vi passerer over El-Paso, forbi Petersbråtan til Langvannsbekken og så opp langbakken.

Nord-Elvåga sett fra El-Paso (gml bilde)

Tar blå sti videre forbi Bjørnesteinen (blandt de tre største i ØM), før vi kommer ut på grusveien ved Ødegården. Her i fra og videre over Ødegårdsletta til Aurtjern, tar vi noen drag med fartsøkning. Ved Fjellstad, takker Dennis og jeg for følget.

Vi tar lysløype ca 200-300 m, så sti til venstre og frem til hestehagen. Følger grusveien videre til Haraløkka via Rustadsaga og Skredderløkka. Omtrent som varslet, avtok regnet, og det sluttet helt da turen var ferdig ca kl 11.45 typisk nok.  Uansett vær, var dette en flott tur allikevel.

 

Ca 20,8 km

 

2 t 41 min

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top