Skitur i Østmarka; Haraløkka – Ellingsrud…

25 januar 2016. Med varslet mildvær utover i uka gjaldt det å smi mens jernet var varmt, og med meldinger fra Einar om gode forhold, særlig i lysløypa, var jeg ikke sen om å finne frem skiene for en kveldstur i lysløypa. 


Blindløypa ved Haraløkka p-plass  (gml: foto)

Siden det mest sannsynlig var overvann på Nøklevann, valgte jeg å ta løype fra grusbanen og opp til Ulsrud og p-plassen ved Østmarksetra. Her i fra fortsatte jeg i lysløypa til Mariholtet via Sarabråten og Sleppa. Forholdene var bra og skiene gled godt. Litt slitt i utforkjøringene men, ellers greit. Ved Mariholtet tar jeg til venstre mot Ellingsrud. Til tross for at jeg forsatt hadde gammel tape som feste gled det allikevel mye bedre nå enn sist, og det tok heller ikke lang tid før jeg skled utover sletta mot p-plassen på Ellingsrud. Jeg snur her for retur samme vei.


Flotte forhold i lysløypa. Her ved Nuggerud – Østmarka

Løypa mellom Ellingsrud og Mariholtet er variert med gode stakepartier, slake stigninger og tilsvarende utforkjøringer. Fra Mariholtet fortsetter jeg videre mot Sleppa hvor jeg nå tar til venstre. I “Paulsendalen” hilser jeg på karene i Rustad IL som trener tyngdeoverføring da de går frem og tilbake uten staver. I bakken opp mot “benken” står Jan Erik og i forbifarten, sier jeg, at jeg heller foretrekker staver fremfor å gå uten. 

I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for å følge lysløypa over Fjellstad og ned til Hullet, men ved Katismyra bestemte jeg meg for å ta løypa til høyre. Og i stummende mørke med tåke og dårlig sikt, skled jeg ned til Katisa og ut på Nøklevann. Det var ikke lett å se hverken spor eller hvor jeg skulle men, retningen har jeg inne og straks etter var jeg på Bråten. Her tar jeg en halv runde i Blidløypa før jeg avslutter turen på Haraløkka. En flott kveldstur i lysløypa.

ca 19,9 km

#østmarka #oslomarka #skitur #mosjon #tur

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

One thought on “Skitur i Østmarka; Haraløkka – Ellingsrud…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top