Skitur i Østmarka; Klokkerud – Skjelbreia – Tretjernhytta….

23 januar 2016. Tidlig lørdag morgen møtte jeg Einar og Terje på Haraløkka for felles skitur i Østmarka. Kuldegradene hadde sluppet taket og med minus 3-5 satte vi kursen mot Bråten. I løpet av natten hadde det kommet 2-3 cm snø og det var rene silkeføret. Lenge siden vi har gått sammen sa Terje mens vi var på vei til Bråten – ja sa Einar, sist gang var vel i FredagsBirken 2015.

Ettersom vannstanden i Nøklevann var blitt senket med 5,5 m var det nå litt rart å se utover vannet der det stakk opp flere topper. Ser ut som et katastrofeområdet sa Terje, men vi kom oss greit over vannet og i land ved Katisa. Her hilste vi på noen som hadde overnattet i telt og som nå satt rundt bålet og spiste frokost, før vi fortsatte innover Katismyra til lysløypa ved Auretjern.

Vi staket over Ødegårdsletta og straks etter var vi på Høyås. Her møtte vi løypemaskinen som kom motsatt vei. Og som de aller første i ny løype, nyter vi turen videre. Fra Petersbråten mot Smørhullet er vi fortsatt de første, men så kommer karene fra Rustad IL susende forbi. Ved Smørhullet hadde de en drikkepause og jeg hilser på Gjermund, Espen og flere jeg ikke husker ved navn idet vi sklir forbi. Straks etter er vi ved Klokkerud hvor vi svinger til venstre og følger løype 183 videre forbi Tretjerna og Eriksvann til Skjelbreiavann. I fine spor staker vi langs deler av vannet og frem til Skjelbreia.


Her på Skjelbreia møtte vi den samme gjengen fra Rustad IL.

Enda en gang møtte vi karene fra Rustad IL som hadde kommet til Skjelbreia via Krokholveien. Og det var jo nettopp den veien vi skulle ta tilbake. God tur sa vi i munn på hverandre før vi forlot Skjelbreia i hver vår retning.

Fra Skjelbreia tar vi en naturløype ett stykke før vi kommer til Krokholveien ved Skjelbreiamyra.


Vesle Skjelbreiamyr – Østmarka (gml: foto)

Forholdene er fine og på fortsatt silkeføre, sklir vi forbi Tretjernhytta og ned til løypekrysset ved Franskeplassen. Her tar vi til høyre og følger løype 247 til Tømmerhol og Sandbakken.


Terje og Einar ved Sandbakken i Østmarka

Fra Sandbakken tar vi en løype rett nordover og straks er vi tilbake ved Klokkerud. Her i fra, tar vi samme løype tilbake til Haraløkka som vi kom. En herlig tur i flotte Østmarka.

Ca 28,9 km

#østmarka #oslomarka #skitur #turogtrening #mosjon #friluftsliv


Tretjernhytta i Krokholveien – Østmarka   (gml: foto)

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

2 thoughts on “Skitur i Østmarka; Klokkerud – Skjelbreia – Tretjernhytta….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top