Italia – Gardasjøen – Sør-Tyrol og Dolomittene – Venezia…

Da “turogtrening” dvs. kona og jeg, reiste til Nord-Italia og Gardasjøen (it. Lago de Garda) med Nytt&Nyttig høsten 2013.

Det skal nevnes at verken Heidi eller jeg hadde vært i Italia før, men at dette var et land vi svært gjerne ville reise til. Vi har tidligere hørt mye fint om Gardasjøen, så da det en vakker dag dukket opp tur til nettopp Gardasjøen med Nytt&nyttig, var ikke vi sene med å bestille tur.

 


Fra da vi bestilte tur på våren til vi skulle reise på høsten gikk tiden fort, men en flott sommer hadde vi hatt i mellomtiden. Så å forlenge sommeren med en tur til Gardasjøen, var derfor heller ikke å forakte.

 På OSL sjekket vi inn, fikk handlet det vi trengte og så var vi klare for avgang. Vi var nok litt spent på hvordan reisefølget var, for vi hadde med en munter tone fått høre at “vi var da så altfor unge”.

 Vel ombord på flyet og klar for avgang var det fortsatt ikke lett å sortere ut reisefølget, men dette ordnet seg raskt da vi landet i Milano og traff vår guide, Ingvild. Her noterte vi at reisefølget som var stort, varierte i alder og at vi slettes ikke var de yngste:).

 Etter en busstur på ca 2,5-3 timer, ankom vi hotel Pace ved Gardasjøen. Innkvarteringen gikk greit og tildelt rom var ok.

 


Hotel Pace

 Senere samme kveld, skulle vi være med på en italiensk aften som også var en anledning til å bli bedre kjent både med hverandre, og med lokal mat og vin. Det ble en hyggelig kveld med mange nye navn og like mange fortellinger fra andre lignende turer. Til sammenligning med flere av de andre rundt bordet, så var Heidi og jeg “førstereis” i denne sammenheng og således ferske.


Praten gikk lett og ledig rundt bordet

 

24.09.2013,

Neste dag startet med en solid frokost og så bar det i vei med buss for første utflukt. Vi skulle innom flere steder og først skulle vi til Sirmione. Sirmione ligger i den sørlige delen av Gardasjøen og på dens eneste halvøy.

 
Sirmione


 

Etter å ha vært innom en av de mange gelateria`ene og kjøpt is, reiste vi fra Sirmione. Vi kjørte tilbake samme vei som vi kom, men fortsatte så videre langs sjøen og neste stopp ble Malcesine. Byen ligger ved foten av Monte Baldo, og i et område der sjøen er dekket av bratte skrenter og høye fjell.

 
Malcesine

Etter lunsj, gikk vi ombord i en lokal båt som tok oss over til Limone. Selve båtturen tok ikke så lang tid, men fantastisk flott var det å se det steile klippelandskapet fra sjøsiden. Limone ligger som “meislet” ut av fjellet og ett av de eldste byggverkene, er en kirke som ble bygget på 1500 tallet.

 
fra Malcesine


Limone

Etter å ha sett oss omkring i denne flotte byen, tok vi samme båt tilbake til Malcesine og så buss til Torri del Benaca der hotellet lå.

En flott dag ved Gardasjøen og mange fine opplevelser. Været var bra og det var passe varmt.

  

25-26.09.13

For de to neste dagene hadde vi ikke meldt oss på noen utflukt, og vi disponerte derfor disse dagene for oss selv. Vi ruslet rundt i Torri del Benaca, besøkte stedets slott, og så tur til Garda by som ikke ligger så langt unna. Vi nyttet også anledningen begge dager til å være på stranda. Badet i Gardasjøen gjorde vi også. To flotte dager med mange inntrykk og fine opplevelser.

 


Torri del Benaca


Garda by


 


Gardasjøen (it. Lago de Garda)

 

27.09.13

Så var det dags for tur igjen, og denne gangen skulle vi være med til Sør-Tyrol og Dolomittfjellene. Vi reiste nordover i Adige-dalen og videre til byen Bolzano hvor vi har første stopp.


Belzano
 

Vi besøker arkeologisk museum hvor vi får et glimt av Ötzi, den 5300 år gamle mumien av en steialdermann som ble funnet godt bevart i en alpinsk isbre i 1991.


Ötzi (arkeologisk museum – Bolzano)
 

Fra Bolzano fortsatte vi opp mot Brennerpasset, Sør-Tyrol og Ritten. Bussen snirkler seg opp på krokete veier og vi får en fantastisk utsikt mot Dolomittfjellene. Dette er en fjellgruppe på ca. 30 ulike fjellmassiver som strekker seg fra Gardasjøen og helt opp til den østeriske grensen. Vi fortsetter oppover mot 1154 m.o.h, og nå åpenbarer landskapet seg som er omgitt av skog, blomstrende alpeenger og små sjarmerende landsbyer som klamrer seg fast i den bratte fjellsiden.

 
Sør-Tyrol – Dolomittene

 

Etter en velsmakende lunsj på en tyrolsk “Gasthof”, går vi til et utsiktspunkt og ser de mektige fjellene Rosengarden (2981 m.o.h) og Kessekogel (3004 m.o.h) samt jordpyramidene i Renon.


 

Før vi skulle returnere, kjørte vi også en trikk som gikk innom noen av småbyene i området. Ved trikkens endestasjon, ventet bussen som skulle frakte oss tilbake samme vei som vi hadde kommet. Været hadde vært bra, men så skyet det over og da vi satte oss på bussen begynte det å regne litt. Dette medførte at en flott regnbue la seg over Dolomittfjellene og det ble et utrolig flott skue. Vakkert.

 


 

28.09.13

Ny dag og ny tur. Det ble tidlig frokost da bussen forlot hotellet kl 08.00. I dag gikk turen til Venezia. La Serenissima – den vakre stad – er gondolenes hjemby, hvor man er avhengig av båttransport for å komme seg frem. Vi gledet oss til en gondoltur i “byen i havet” som består av en stor øy gjennomskåret av tallrike kanaler.

Bussturen tok ca 2 timer og fra fastlandet ble vi fraktet ut til øya i nærheten av Markuskirken og dens ruvende klokketårn som er 99 m høyt. Kirken som det tok fire hundre år å fullføre, er også verdensberømt for sine kupler og vakre utsmykkninger.  til tross for usikker værmelding, var været ok og det var ikke for varmt. Dette kom godt med da vi slettes ikke var alene her. Vi ble guidet over Markusplassen som er selve hjertet i Venezia og frem til ventende gondoler.


Markusplassen – Venezia

Heidi og jeg fikk plass i en gondol sammen med 2 andre par, og så fløt vi av sted. Det ble helt stille og vi var nok litt betatt av hvor vakkert det var å se Venezia fra en gondol som smøg seg rundt i de utallige kanaler og i et mylder av båter i alle retninger. Vi kom så ut i Canal Grande, den største av kanalene. Her så vi også den berømte Rialtobroen før vi fant veien tilbake til utgangspunktet. 

 

Etter å ha ruslet rundt på egenhånd og etter en velsmakende lunsj på en av Venezias rustikke restauranter, gikk vi om bord i båten igjen og så var vi på vei ut til Murano. Murano er en øy og et sentrum for byens mange glassblåsere. Her på øya som er verdenskjent for sine førsteklasses glassarbeider, har det vært produsert glass i om lag 700 år. Vi satt ringside en glassblåser og fikk se ham lage brukskunst som en vase og en flott hest stående oppreist på to ben. Hesten ble laget med 24 bevegelser, fantastisk.

 
Murano  (glassblåserøya)

 

Vi gikk så rundt i en butikk med glass i alle varianter og her sikret vi oss et minne fra øya Murano. Deretter ble vi fraktet med båt tilbake til fastlandet og vår buss for dagen. En fantastisk flott dag i Venezia.

 

mot fastlandet

 

29.09.13

Nok en dag til egen disposisjon. Vi oppholder oss i Torri det meste av dagen. Her fikk vi også se gamle biler (Fiat) <<Topolino Autoclub Italia>> “Giro Del Lago De Garda”. Senere samme dag fant vi også et sted hvor vi kunne se VM-landeveisritt nettopp fra Italia.

 

<<Topolino Autoclub Italia>> “Giro Del Lago De Garda”.


kirken i Torri del Benaca


 

30.09.13

Dags for avreise. Tiden flyr fort og en uke har passert. Vi har hatt mange fine opplevelser og er godt fornøyd med vårt opphold sammen med de andre i vårt reisefølge. All ære til vår kunskapsrike guide Ingvild, som sørget for at alle hadde det bra hele tiden.


Heidi og Arvid i Sør-Tyrol       (foto: Einar Julsrud)

 

 

Mange takk til Nytt&Nyttig,

og takk for følget til dere andreJ

#turogtrening #reise #ferie #italia #gardasjøen #holiday #lagodegarda

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top