Norgesferie på fire hjul…..fra Kr.sund til Stavanger

Det er mye som skal “times” og tilrettelegges når man skal på norgesferie med bil. Som i fjor og året før der skulle vi også denne gangen på biltur en ukes tid litt rundt omkring. Vi skulle innom flere fylker og ikke minst mange kommuner. Første etappe var fra Oslo til Kristiansund der liksom ferien starter før vi ender i Stavanger.

Fra Oslo er det flere mulige veier å kjøre, men E6 som er en europavei mellom Trelleborg i Sverige og Kirkenes i Norge og som er 3058 km lang, ble vårt første valg. Og til lyden av D.D.E`s “han kjører E6, den strakeste vei`n” fulgte vi denne nordover til Oppdal før vi satte kursen mot Kristiansund.

 

 

Fra Kristiansund og sørover langs kysten på vei til Stavanger er vi innom mange flotte steder. Foruten at vi var to døgn i Ålesund så overnattet vi flere steder underveis til Stavanger. For å gjøre denne reisebeskrivelsen kort, er det særlig Stavanger og Flor & Fjære som jeg velger å skrive om i ettertid, men se bilder som følger.

 

Atlanterhavsveien fra Averøy

Bud

Molde

Ålesund sett fra Byrampen og Aksla

Ålesund

Loen Skylift

Loenvatnet

Olden

Hafslo

Voss

Øystese

Hardangerfjord Hotel- Øystese

Odda

Solastrand

 

Etter å ha vært på farten i flere dager, fra Kristiansund og sørover, ankommer vi Stavanger som var siste stoppested før hjemreise til Oslo.

 

På forhånd hadde vi ordnet med tur til Flor & Fjære og da vi gikk ombord var forventningen høye, men mest av alt, gledet vi oss til en fin opplevelse som startet i det vi ankom øya, Sør-Hidle.

 

Et besøk til Flor& Fjære begynner med en behagelig båttur, etterfulgt av en omvisning i den bugnende parken før det er tid for middag. Deretter nytes is og kaffe i en av øyas mange hager. Og her forteller bilder mer enn ord. God fornøyelse.

 

 

Dette var vår guide for dagen, som bl.a. kunne fortelle at øya inneholder flere tropiske hager. Hagene og restauranten åpnet for publikum i 1995, og var vertskap for to turer per dag i løpet av sesongen fra begynnelsen av mai til slutten av september.

 

Takk til Flor & Fjære for en fantastisk opplevelse og takk for oss, rene Fantasy Island.

 

Takk for følget på reisen fra Kr.Sund til Stavanger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top