26 august 2013 Østmarka – Langvann og Smalvann

 

Einar og jeg tok grusvei fra Haraløkka til Rustadsaga og litt forbi info-tavla. Her tok vi blå sti til lysløype, så rød løype videre forbi Fjellstadputten og frem til grusvei ved Kattisa. Underlaget var bra og det gikk greit å følge rød løype. Ved Kattisa hilste jeg på Hermann som kom mottsatt vei før vi satte kursen mot Høyås. Litt ned i bakken mot Gullsmeden, tok vi blå sti videre til skogsvei og så ned til Langvannsbekken. Vi velger sti på østsiden av Langvann, over Sotåsen til Smørhullet, og så til høyre mot Trollvann.


rød løype forbi Fjellstadputten

Fra Trollvann følger vi flyktningeruta (Timmian) mot Østmarkkpl. og Smalvann. I disse områdene er det ikke ofte man møter så mange andre, men i dag hilste vi på flere som kom mottsatt vei og det er fint at mange benytter marka. Vi fikk også følge med en som ikke var helt sikker på hvor hun var, men siden hun skulle til Skullerudstua, fikk hun henge med oss fra Trollvann til Smalvann. Her i fra og videre, er det godt merket til Skullerudstua.


Smalvann mot nord

Einar og jeg derimot, tok til høyre ved Smalvann og på fin sti langs vannet, passerer vi OFA ? hytta (Oslo Fiskeadministrasjon). I nordenden av vannet tar vi til høyre og følger sti frem til rød løype fra Langvann.


OFA hytta  (Oslo Fiskeadministrasjon)


Denne følger vi frem til det neste løypekrysset, og igjen velger vi en rød løype ut til høyre. Det er vanligvis svært blødt her i Trolldalsløypa, men nå var underlaget bra og det gikk greit ned dalen til Aurtjern og grusvei. Vi krysser veien og følger nok en rød løype, over en myr uten å bli bløt på bena, så ned til grusvei ved Kattisa. Her tar vi til venstre og følger grusveien forbi Rustadsaga, over Skredderløkka og frem til p-plassen på Haraløkka.

Siden det ikke er lenge til Nordmarkstraveren, valgte vi denne gangen mest mulig løping på sti.

 

Ca 14 km

 

1 t 47 min


Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top