Fra Lysaker til Aker Brygge…

En tur vi lenge har hatt planer om å gå er fra Lysaker til Aker Brygge. En tur som av forskjellige årsaker er blitt utsatt flere ganger, men nå som været er så bra, er det bare å hive seg rundt. Med litt mat og drikke i sekken, tok vi t-banen fra Bøler til Natinaltheateret og deretter tog vestover til Lysaker. Det gikk “forholdsvis” raskt, men NSB fornektet seg ikke, og vi måtte bytte tog på Skøyen pga. problemer med togsettet. Er det ikke det ene så er det det andre, men noe må det være.

 

Vel fremme på Lysaker tok vi gang- og sykkelvei over Lysakerelva. Og her i fra, starter vår tur. Først skulle vi følge kyststien fra Lysaker brygge til Bestumkilen. Og her forteller bilder mer enn ord…

 

Sollerudstranda – Lysakerfjorden

 


På en benk i Vækerøparken – Vækerøstranda

 


Bestumkilen – Sjølyst

 

Vi forlater kyststien og fortsetter langs gang- og sykkelvei langs Bestumkilen til Sjølyst. Her i fra, følger vi Havnepomenaden eller TourDeFinance som den også kalles.

 

“Havnepromenaden starter på Grønlia/Sydhavna nedenfor Ekebergskrenten helt øst i Oslo havn og går langs sjøkanten hele veien til Sjølyst innerst i Frognerkilen. Fra Sjølyst kan man fortsette på kyststien rundt Bygdøy eller gå kyststien på andre siden av Bygdøy mot Lysaker”

 


Frognerkilen med Bygdøy i bakgrunnen

 

Vi passerer Hjortneskaia og straks etter er vi på Aker Brygge og Rådhuset. Her er det for anledningen <Bondens marked> og det er mye folk.

 

Og før vi setter kursen hjem, tar vi en tur innom Alfred ved gamle Vestbanehallen.

 

En herlig tur fra Lysaker til Aker brygge og Rådhuset. Anbefales!!

 

#visitoslo #oslo #mosjon #tur #tourdefinance

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1053

One thought on “Fra Lysaker til Aker Brygge…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top