Østmarka; Trolldalsåsen – St.Hansåsen….

19 sept. 2016. Møtte Einar på Haraløkka for felles trening. I og med at forholdene for stiløping fortsatt var gode hadde jeg planlagt at vi skulle ta en tur på merket og umerket sti. Og siden Einar ikke har sett Dryppet eller vært på Trolldalsåsen og St.Hansåsen, var det nettopp en slik tur vi skulle ta.

Fra Haraløkka følger vi grusvei til Rustadsaga, Ødegården og Høyås før vi fortsetter på skogsvei til Øgårdsmåsan. Her i fra, tar vi blå sti til Langvann og en rød løype over Smalvannsmåsan, Breidåsen og Trolldalen til Karismyr. Tross rød løype, så er underlaget bra og det går greit.

Ved Karismyr tar vi en umerket sti til høyre og straks er vi ved Dryppet. At det har vært lite nedbør den siste tiden fikk vi bevist da Dryppet var knusktørt. Her var det ikke en dråpe vann.


Dryppet – Østmarka

Vi satte deretter kursen opp skrenten fra Dryppet og videre på umerket sti til varden på Trolldalsåsen. Her har jeg aldri vært sier Einar mens vi nyter den flotte utsikt mot øst. Og mens vi beundrer utsikten, blir vi regelrett angrepet av Hjortelusflua. Disse små ekle blodsugende krypene som flyr rundt på leting etter en hvert. Bra vi ikke har pels sa Einar mens vi børstet dem bort.


Varden på Trolldalsåsen – Østmarka (284 moh)

På vei nedover fra Trolldalsåsen krysser vi sykkelløypa <Pioneren> før vi kommer ned til grusvei (lysløypa). Vi tar så til venstre og følger denne til Fjellstadhytta. På baksiden av hytta tar vi en umerket sti som fører opp til St.Hansåsen. Vel oppe på åsen, nyter vi igjen den flotte utsikten og med kveldssola på plass, kunne dette ikke ha vært bedre.

St.Hansåsen – Østmarka (223 moh)

 


Kveldssol på St.Hansåsen – Østmarka

Fra St.Hansåsen følger vi umerket sti videre og straks er vi på grusvei ved Løkka og Rustadsaga.

Uten å se dem, hører vi på lang avstand at det trenes med staver i Nøklevannsbakken, og ganske riktig, så var det herregruppa (sprudlegruppa) til Rustad IL som var i gang med spretten skigang og elghufs. Jeg hilste på mange kjente og ikke minst Erik som ropte – “det er her du blir god” . Han smilte og vinket i det vi passerte. Alltid hyggelig å møte denne humørfylte gjengen i marka.


Herregruppa til Rustad IL i Nøklevannsbakken

Vi løper over Skredderløkka før vi er tilbake på Haraløkka. Gøy med nye stier sier Einar før vi takket for turen. Jeg avslutter den siste biten hjem med stigningsløp.

Ca 10,5 km

1:34

Se mer om Hjortelusflua HER:

#østmarka #oslomarka #løpetur #trening #mosjon


Varden på Trolldalsåsen

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top