Østmarka; Gardfangåsen – Skråbakkåsen – Nilsåsen…

26 september 2016. Møtte Einar på Haraløkka. Denne gangen var planen å ta en tur rundt Nord-Elvåga inkl. Gardfangåsen. En “klassiker” av en tur i Østmarka.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrud og videre innover til Nøklevann. Og siden vi ikke har tatt “Heftyes vei over Nøklevann“, så gjorde vi det denne gangen. Kanskje senere i høst eller ila. vinteren, er det for sent. Vannet stiger nå sakte men sikkert mot sitt normale nivå. Vel over vannet følger vi grusveien videre forbi Sarabråten, Sleppa til Mariholtet og demningen.


Einar på vei over demningen

Vi krysser demningen og følger deretter Elvågaveien i stigning oppover lia til Løypekryss. Underveis hilser vi på to hyggelige karer som passerte på sykkel. Her i fra, fortsetter Løype 264 til Vallerud mens vi tar veien sørover langs Nord-Elvåga. Vi passerer Skilledalen og Stakanløypa som går til venstre etter Skilledalssvingen. I neste sving, tar vi blå sti til venstre. Denne følger vi over Gardfangåsen, Skråbakkåsen og Nilsåsen før vi kommer ned Tjuvdalen til Nordre-Skytten. Forholdene er bra og særlig fint, er det over Nilsåsen og ned Tjuvdalen.


Sundet mellom Nord og Sør-Elvåga. El-Paso (gml:foto)

Fra Nordre-Skytten setter vi kursen mot El-Paso og Petersbråten. Deretter følger vi Carl Xll`s vei forbi Langvannsbekken og opp til Ødegårdsmåsan og Høyås. Og som sist mandag, treffer vi “Sprudlegruppa” til Rustad IL. Denne gangen er de på Høyås. De er så mange at de må lage en passasje slik at Einar og jeg kan komme forbi. Vi hilser og vinker mens vi fortsetter nedover mot Ødegården og Trekanten. Her i fra, tar vi veien videre til Rustadsaga, Skredderløkka og Haraløkka. Og jammen ble lysene tent innen vi var tilbake.

Ca 17,3 km

2:06

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #turogtrening


Heftyes vei over Nøklevann 


Løypekryss ved demningen


Nord-Elvåga – Østmarka

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1053

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top