Bergen – Skjerjehamn tur retur….

Heidi og jeg reiste tidlig torsdag morgen til Bergen for å besøke Nina, Preben og hundene Lea og Maya. Bergen har denne sommeren satt flere rekorder, men akkurat denne helgen, skulle det bli nok en rekord, en varmerekord for september – og vi var der. Herlig!


Bergen – Hordaland

Nina hadde ordnet med billetter til fjordcruise og fredag morgen kl 08.00 gikk vi om bord. Vi skulle være med på en “Halvdagstur til Skjerjehamn” – gjennom den magiske  Alverstraumen, over Fensfjorden til Skjerjehamn. Og her forteller bilder mer enn ord…


 


Her skimtes “Statoil Mongstad” i Fensfjorden. Vi kjører fra Hordaland og inn i Sogn og Fjordane.

Skjerjehamn en gammel idyllisk handelstad fra 1600-tallet ved porten til Sognefjorden. Tidligere var det en sentral stad for båttrafikken, etter som det ligger nær skipsleden. Her var det bl.a. handel, post, slipp og et gjestgiversted. Skjerjehamn ligger nord på Sandøy i Gulen kommune, tett opp til den indre hovedleia langs kysten. Trafikken langs leia har gitt Skjerjehamn livsgrunnlag og utkome. 

Skjerjehamn ble av Arne Hjeltnes og Heine Totland kåret til årets “perle og årets foretrukne reisemål”.

Heidi og Nina på Skjerjehamn


På oppdrag fra Oslo by, ble en 8 m høy statue av Kong Olav ferdig i 2004. Statuen var tenkt plassert på Rådhusplassen i Oslo, men kommunen var ikke fornøyd med utformingen og ombestemte seg. Skulptøren Knut Steen ville først begrave statuen, men fikk interesse for statuen og Steen valgte Skjerjehamn. Her ble statuen avduket 4 august 2007.

Etter å ha vært på Skjærjehamn en snau time, var det tid for retur til Bergen samme vei som vi kom.


På vei tilbake, var vi innom Vardetangen som ligger på Lindåshavøya vest for Mongstad i Austrheim kommune nordvest for Bergen. Vardetangen er det vestligste fastlandspunkt.


Brygget i regnet. Hmm, ikke i dag 🙂

En flott dag på sjøen ble avsluttet på bryggen. Med en varmerekord for september på 27 grader, kunne ikke dette ha vært bedre. Forøvrig var været like strålende hele helgen. Bergen er kanskje “verdens vakreste by”.

#bergen #hordaland #skjerjehamn #båttur #visitbergen #tur

Flere bilder følger;


Her ser vi på Preben som spiller fotballkamp for Nordnes.


Bergen by night

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

One thought on “Bergen – Skjerjehamn tur retur….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top