Østmarka; Karismyr – Dryppet – Trolldalsåsen – St.Hansåsen…

Som avtalt møtte jeg min søster Grethe og hennes mann Ragnar på Rustadsaga for felles tur i Østmarka. Vi skulle gå til Dryppet og deretter opp på St.Hansåsen. To steder i Østmarka som de ikke har vært før.

 

Løkka som opprinnelig var en husmannsplass under Rustad gård og en del av Hullet-plassen, ligger like sørøst for Rustadsaga.

Fra Rustadsaga tok vi grusvei til Løkka ved Hestehagen og litt videre innover før vi tok blå sti opp skrenten. Denne følger vi til Fjelstadmyra og deretter til Fjelstadbakken. Underveis mens vi går skravler vi om alt og ingen ting, men vi hygger oss på tur. Vi går et stykke opp steinrøysa langs Fjelstadbakken før vi tar blå sti videre over deler av Skullerudåsen til sti kryss. Her tar vi til venstre over Karismyr på fine gangbaner.

 

Fine gangbaner over Karismyr

Vel over Karismyr tar vi en umerket sti til venstre og straks etter er vi ved Dryppet. Så dette er altså Dryppet sa Grethe og Ragnar. Vi har jo mange ganger vært i nærheten sa Ragnar, men ikke visste vi at vi var like ved. Vi må jo smake på vannet sa Grethe og fylte en flaske med friskt vann som sildrer ut av en sprekk i fjellet. Herlig!

 

Grethe fyller vann på flaske i Dryppet

 

Grethe og Ragnar ved Dryppet som er et vannsig  som drypper ned i en dam når det er vått i marka.

Vi følger umerket sti fra Dryppet og opp på Trolldalsåsen. Litt bratt i starten, men ellers helt greit. Utsikten østover blir bedre ettersom vi kommer høyere. Plutselig mens vi går helt ute på kanten av Trolldalsåsen mot Trolldalen dukker det opp en diger varde.

 

På umerket sti fra Dryppet og opp på Trolldalsåsen

 

 

Varde på Trolldalsåsen i Østmarka

 

Mens vi nyter utsikten mot nordøst opplyser jeg at varden vet jeg lite om, men at det litt lenger innpå åsen skal ha stått et tårn som ble satt opp av Oslo Oppmålingsvesen på slutten av 1940-tallet for landmåling.

Fra varden følger vi samme sti videre delvis over åsen og ned til lysløypa omtrent der sykkelstien <<Pioneren>> krysser denne. Vi går i lysløypa til den gamle varmestua ved Fjelstad før vi tar en umerket sti på baksiden av denne opp til St.Hansåsen. Litt bratt, men en grei sti. Og straks etter er vi på toppen.

 

Utsikt fra St.Hansåsen – Østmarka

 

Ragnar nyter utsikten der han ser helt hjem til Lambertseter

Du verden sa Grethe – for en utsikt! Ja, jeg kan jo se helt hjem sa Ragnar som var like imponert av den flotte utsikten.

 

Fra St.Hansåsen og ned til veikryss ved Løkka

Fra St.Hansåsen hvor vi har tatt oss god tid med å nyte utsikten tar vi oss ned en av flere stier til grusvei ved Løkka og Rustadsaga. Her takker vi for en fin tur i marka og med et løfte om at dette må vi gjøre flere ganger, gikk de til Skullerud skole mens jeg satte kursen mot Haraløkka og hjem.

 

Se tur på Strava HER:

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top