Stiløping i marka før frokost og hjemmekontor….

I disse koronatider der mange benytter seg av marka i sitt nærmiljø vil jeg særlig anbefale stiløping i Nøklevannskogen. Her er det et utall av stier og det blir fort mange kilometere, men området lenger nord mot Rundtjern og Solbervannet samt Skøyenputten, er minst like bra.

Jeg har ikke tidligere vært spesielt glad i å løpe tidlig om morgenen dvs. før kl 07.00, men nå er liksom stiløping før frokost og hjemmekontor, blitt en greie og et flott start på dagen.

 

Haraløkka p-plass.

Om man bor på Bøler, Haraløkka, Ulsrud eller Oppsal er det mange muligheter for den som kan og vil. Ikke møter du så mange underveis og man har nesten hele marka for seg selv. Bare å nyte skogens ro.

Vedlagt følger bilder fra de nevnte områder. God fornøyelse og husk å ta vare på hverandre 🙂

 

Nøklevannskogen

Se tur på Strava HER:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nøklevannskogen, Rundtjern og Solbergvann.

Se tur på Strava HER:

 

Runtjernbakken – Østmarka

 

Rundtjern var tidligere et populært badevann, særlig for folk fra Hellerud og Trasop. På 1930-tallet ble det laget både brygger og et lite stupetårn og det ble også lagt ut badeflåte. Freidig IL la til rette for å kunne ta svømmeknappen her. Det ble laget benker, murt opp plass til blomsterbed og til og med laget en liten danseplatting. (Fakta; Østmarka fra A til Å)

 

 

 

 

 

Solbergvann ligger øst for Oppsal, nordvest for nordenden av Nøklevann. Navnet Solbergvann kommer fra gården Solberg som på 17-og 1800-tallet lå under gården Østre Skøyen (nå Nordre Skøyen hovedgård.) Fakta: Østmarka fra A til Å

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top