Østmarka; Fra Durud til Gapahuken sør i Bindingsvann – t/r…

Etter gårsdagens tur i Nordmarka skulle vi denne gangen gå tur i Østmarka – nærmere bestemt fra Durud i Enebakk som er en innfallsport like øst for Durud gård.

 

Parkeringsplass ved Durud i Østmarka

 

Fra den vesle parkeringsplassen går det løyper og sykkelstier i flere retninger. Men siden vi skal til Gapahuken i sydenden av Bindigsvann tar vi skogsvei nordover mot Grusbakken. Underveis passerer vi Enebakk kommuneskogers anlegg og straks etter, tar vi inn Bindingsveien som vi følger videre. Og her forteller bilder mer enn ord…

 

 

 

I den sørlige delen av Bindigsvann ligger en Gapahuk som ikke er så synlig fra veien, men det står skilt som viser hvor den er.

 

Flotte høstfarger på myra helt syd i Bindingsvann – Østmarka

 

Maya ved Bindingsvann

 

Bindingsvannet er et langstrakt vann som ligger på grensen mellom Ski og Enebakk kommuner i Akershus. Vannet som er oppdemmet i nordenden ved Fjell, binder sammen flere tidligere vann. Dette har gitt opphav til navn.

 

 

Veien som er lett å gå egner seg bra for både store og små. En tur å anbefale 🙂

 

Ca 4,2 km

Se også Bindigsvannet rundt fra Krokhol HER:

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top