Nordmarka; Mylla dam – Trantjern – t/r…

Missforstå meg rett når jeg sier at Østmarka kan være kjedelig. Det blir ofte til at man velger turer man har gått flere ganger før, men mulighetene er jo mange. Uansett fint å prøve noe annet.

Heidi og jeg hadde tatt oss en dag fri og sammen med Maya skulle vi utforske andre deler av Oslomarka. At vi reiste til nettopp Mylla – et vann i Nordmarka var helt tilfeldig, men en fin tur skulle det bli.

Vi ankom Mylla dam eller Myllsdammen som den også kalles ca kl 11.15. Sola var nettopp kommet frem og alt lå til rette for en fin dag i Nordmarka. Like ved lå veien opp til gamle ærverdige Bislingen fjellstue, men vi skulle gå motsatt vei langs Mylla til Trantjern.

På grunn av veiarbeider ved demningen osv., var det nokså sølete de første 400-500 m, men deretter var det fin skogsvei. Det blåste en litt sur vind i mot, men ellers var det fint hele veien og her forteller bilder mer enn ord….

 

Åstjernsvegen langs Mylla

 

Mylla, kanskje et av de vakreste vannene i Nordmarka

 

Maya koser seg på tur ved Mylla

 

 

 

Rastepause ved Skrikertangen hvor man i gamledager sto å hoiet når man ville ha båtskyss over vannet.

 

Åssjøvika i Mylla

 

Mylla er et vann i Nordmarka på grensen mellom Lunner og Jevnaker kommune i oppland. Vannet som er et av de største vannene i marka, ligger på 496 moh, nordvest for åsene Bislingsflaka og øst for Lamannshaugen og Helgehaugen.

 

Utsikt fra Åstjernvegen mot Myllsbråten som ligger i bakkehellet på den andre siden av vannet.

 

Ved Trantjern tar vi en mat og drikkepause alle sammen før retur samme vei.

 

Rastepause ved Trantjern

 

Ved Trantjern holder det til traner, særlig på ettersommeren. Var vi for sent ute?

 

Elva mellom Trantjern og Mylla

 

 

 

 

 

 

 

Mylla – Nordmarka

 

Takk for turen og Takk for følget 🙂

ca 10,2 km

Se tur på Strava HER

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top