Danmark i Sandviksbukta – Bærum……

Danmark (Lille Danmark) er en liten holme som ligger i Sandviksbukta like utenfor Lakseberget ved Sandvika i Bærum kommune.

 

Danmark en liten holme i Sandviksbukta

 

 

 

 

Holmen som ble skilt ut som særskilt eiendom fra gården Blommenholm på slutten av 1700-tallet var på 1800-tallet og starten av 1900-tallet bosted for fiskerfamilier med hus og naust.

 

 

 

 

 

 

 

 

I 1926 bygde Selskabet for Sandvikens Vel en stor sjøbadbygning med skilte avdelinger for kvinner og menn. Bygningen ble senere i 1936 tatt over av Bærums Ro- og Kajakklubb og tilpasset deres aktiviteter. Både ro- og kajakklubben flyttet i 1972 til Kalvøya og dermed ble bygningen på Danmark revet og holmen ryddet.

 

 

 

 

 

Etter dette har det skjedd at dansker samlet seg på holmen hvert år for å feire den danske nasjonaldagen (5 juni) på bakgrunn av at holmen har samme navn som Danmark.

 

Danmarks nasjonaldag 5.juni feires på Lille Danmark

 

Navnet Danmark på den vesle holmen er fra tiden da Norge lå under danskekongen og var nok ironisk da holmen, til å være en øy, var like liten og flat som at Danmark var et helt land.

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top