Østmarka; Rustadsaga – Sarabråten – Rundtjernbakken….

2 oktober 2017. Det var både vått og fuktig etter mye nedbør, men alikevell skulle Einar og jeg på tur i marka. Dog skulle vi ta grusveier, men likefult, en tur i Østmarka. Og her er mulighetene mange.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi fortsatte videre på østsiden av Nøklevann. Underlaget på grusvei var bra, men mye vann i grøftene. Vi passerer Kattisa, Bremsrud, Sleppa og Sarabråten før vi tar til høyre i nordenden av Nøklevann og opp Rundtjernbakkene til Runtjern. Og innen vi var helt oppe ved tjernet hilste vi på Hermann som kom mottsatt vei.

Rundtjern – Østmarka

Vi passerer deretter Rundtjern og straks etter kommer vi til bakken og kløfta der hoppbakken “Rundtjernbakken” i sin tid lå.

Når man ser denne kløften med stupbratte sider og særdeles våt myr i bunnen, er neppe hoppbakke det første man tenker på. Men bildet er tatt fra jernboltene til det nedre festet til ovarennet i Rundtjernbakken, som ble bygget ferdig vinteren 1922. Ovarennet gikk sannsynligvis som en bro over kløften, unnarennet var stupbratt, og overgangen til sletta brå. Se mer om Runtjernbakken HER. (foto: fra Skiforeningens database)

I neste veikryss tar vi til høyre mot Varmesentralen på Haugerud. Her tar vi en runde ved at vi tar til venstre etter Appelsinhaugen og ned til Haugerudveien for deretter å ta lysløypa fra Varmesentralen og opp igjen før vi setter kursen videre mot Solbergliveien/Trasop. Men Vi holder oss i skogen og tar turvei til Unnarennet. Deretter følger vi Hellerudveien og Østmarkveien tilbake til Haraløkka via Tveteråsen.

Ca 14,5 km

1:34

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #runforfun

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top