Østmarka; Stiløping over Skullerudåsen – Rundvannsåsen til Dølerud…

4 mai 2020. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Fra Haraløkka følger vi grusvei til Rustadsaga før vi tar blå sti videre til Fjelstadmyra og Fjelstadbakken. Her går vi opp steinrøysa og deretter blå sti videre over Skullerudåsen til Rundvann. Underlaget er bedre enn forventet, men vått der det pleier, ellers ok.

Fra Rundvann tar vi blå sti over Rundvannsåsen og her får vi følge av 4 karer (Erik, Gunnar og 2 jeg ikke husker navnet på) fra veterangruppa til Rustad IL. Stien er smal og vi løper på rekke og rad. Vi skravler hele veien over åsen og ned “Dødsbakken Downhill” som er et segment på Strava til grusvei ved Sølvdobla. Her takker vi for følget og hyggelig prat. De skulle videre til Trollkjerka mens Einar og jeg skulle til Dølerud og deretter Svartkulp (Ytre Svartkulp).

Fra grusvei i nordenden av Sølvdobla tar vi blå sti til Dølerud. Underveis langs Dølerudåsen passerer vi restene av Dølerubakken som lå her like vest for blå sti.

 

Dølerudbakken som lå nordvest for plassen Dølerud, ble anlagt av Klemetsrud IL. Førtse hopprenn i bakken som var en 50-metersbakke ble avholt i 1933. Bakken lå ved blåmerket sti og en gedigen steinoppbygging som skulle bremse farten etter nedslaget. Denne sees fortsatt ved stien. (Se bilde). Bakken hadde oppbygget stillas og var i bruk fram til slutten av 1940-tallet. (Fkakta; Østmarka fra A til Å)

 

Fra Dølerud tar vi sti til høyre mot Svartkulp

Etter en snartur bortom Dølerud og et bilde setter vi kursen nordover på umerket sti til Svartkulp. Et vann som ligger mellom Trollvann og Dølerud.

 

Svartkulp – Østmarka

Vi følger delvis gammel skiløype som i Skiforeningens Løypebok – 1981 er merket Ø39. Løypa som kommer fra parkerinsplassen ved Sandbakken går over Askevann og Svartkulp til løypedele på Trollvann.

Fra nordenden av vannet tar vi umerket sti rett inn i villmarka – en liten perle i Østmarka – her er alt dekket av grønn mose.

 

Et lite stykke villmark i Østmarka

 

 

 

Fra sti- og løypekryss ved Trollvann tar vi Flyktningeruta mot Smalvann et stykke før vi tar blå sti videre til sti- og løypekryss mellom Trolldalen og Gudbrandsdalen. Her tar vi til høyre opp en skrent og så til venstre på en umerket sti som kalles Blåbærstien. Stien som er småkupert og lettløpt – er en favoritt 🙂

 

Blåbærstien (Gml: foto)

Fra Ødegården tar vi grusvei forbi Trekanten, Kattisa og Rustadsaga før vi går opp Nøklevannsbakken eller “Drepern og den onde Søstra” som den også kalles på Strava. Vi løper deretter over Skredderløkka forbi Kusletta til Haraløkka.

Ca 13,1 km

1:55

Se tur på Strava HER:

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top