Østmarka; Først Pioneren og så en tur på Grønmo Friområde….

11 mai 2020. Ettersom Grønmo friområde ble åpnet 08.05.2020 til bruk for Oslos innbyggere – måtte vi jo ta en tur dit for å inspisere denne, men først litt stiløping til Trollvann.

Fra Haraløkka tok jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka hvor jeg skulle møte Einar som kom fra Skulleruddumpa. Presis som alltid dukket han opp til avtalt tid og sammen fortsatte vi innover på grusvei.

 

 

Siden vi skulle til Trollvann før Grønmo valgte vi å ta sykkelstien <<Pioneren>> til Rundvann. Ikke så lenge siden vi tok nettopp denne sykkelstien som fra Fjelstad og videre er litt vanskelig å følge da denne er dårlig merket. Men så lenge vi har vi retningen går det greit over Skullerudåsen til Rundvann. Herfra tar vi Flykningeruta forbi Østmarkskpl. og Smalvann før vi tar umerket sti videre til skogsvei ved Trollvann. Her svinger vi til høyre og følger deretter veien videre forbi Sølvdobla et stykke.

Sølvdobla – Østmarka

Og her ligger den – en ny stor grønn perle i Østmarka for turgåing og rekreasjon – gitt av Renevasjons- og gjennvinningsetaten i Oslo kommune.

Vi studerte et kart over området før vi satte avsted ut på det som før var en avfallsplass jeg husker godt fra da jeg var liten. At vi nå skulle betrakte dette som en grønn perle i Østmarka var helt i det blå, men utrolig fint. Se bilder.

 

Grønmo Friluftsområde i Østmarka

 

 

 

Fra Grønmo tar vi lysløypa til Skullerud Idrettspark og mens vi løper, oppsummerer vi Grønmo friluftsområde som et flott område med fine turveier. Men det var litt skuffende at turveien ikke gikk rundt friluftsområdet som i en rundløype. Enten må man tilbake samme vei eller så kan man krysse over gresset slik vi gjorde. Det gikk fint denne gangen, men når det er skikkelig vått etter mye nedbør, hva da?

 

Her burde det ha vært en turvei tvers over…

Vi løper langs Skullerud Idrettspark til veikryss ved Skraperutjern før vi takker for turen. Deretter setter Einar kursen tilbake til Skullerudstua og Skulleruddumpa mens jeg tar grusveien videre til Stallerud forbi Skullerud skole. Underveis hilser jeg på en gjeng fra Rustad IL veteran som kom motsatt vei.

Ved Stallerud bråbestemte jeg meg for å ta Skolebakken opp til Nøklevann skole og deretter sti gjennom Bølerskogen og hjem. Det var artig å se Grønmo Friområde som nå gjør det enklere å ta seg videre til Godlia og Trollvanna. Kanskje neste gang.

Ca 13,9 km

1:48

Se tur på Strava HER:

Flere bilder fra samme tur:

 

 

Sølvdobla – Østmarka

 

 

 

Grønmo Friluftsområdet – en grønn perle i Østmarka

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1074

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top