Østmarka; Langvann

Langvann ligger vest for Sør-Elvåga. Det går delvis en blåmerket sti rundt hele vannet, men også noe umerket sti langs vannet i sørvest. Fra løypekryss i sørenden mellom Langvann og Smørholet går det løyper i alle retninger. Vannet som ikke har noen større tilførselbekker har et begrenset nedslagsfelt.

 

Langvann – Østmarka

 

Langvann ligger mellom Østmarkkpl. og Sør-Elvåga

 

Langvann – Østmarka

 

I 1950 ble det vurdert å regulere om vannet slik at det fikk utløp sørover og dermed ikke ble en del av Elvåga-vassdraget som drikkevann. På den måten ville friluftsfolket få muligheten til å benytte området. Planen ble imidlertid skrinlagt og i 1960 ble vannet demmet opp to meter i nordenden for å holde bedre kontroll med vannstanden i drikkevannet Elvåga. Vannet hadde drikkevannsrestriksjoner fra 1961 til 1981.

 

Løypekryss i sørenden av Langvann

 

Langvann – Østmarka

 

Idylliske Langvann

 

Rundt 1980 var det tømmerdrift ved Langvann med vinterbilvei fra Gullsmeden og en hvilebrakke ved Langvannsbekken. Den kjente skiløperen Nils Slåttsveen kjørte en gang tømmertraktor i 22 kuldegrader gjennom den smale delen av vannet og hele traktoren gikk gjennom isen med Nils på. Han spratt opp igjen som en pingvin og løp til den varme brakka. Der måtte han vente til klærne hadde var tint litt før han kunne brekke dem av seg. Etter dette er stedet gjerne kalt for Nilsesundet.

 

Nilsesundet i Langvann – Østmarka (Foto: Skiforeningen)

 

Langvann sett fra nord mot sør

 

Langvann – Østmarka

 

Sotåsen som ligger nordøst for Langvann har trolig fått navn etter en stor skogbrann i 1889. Fakta; Østmarka fra A til Å

 

 

En tur til Langvann anbefales. Mulig å komme hit fra Grønmo, Skullerud, Haraløkka/Bøler, Oppsal og fra Sandbakken. God tur:)

 

Fakta; Østmarka fra A til Å og Skiforeningen.

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top