Østmarka; Nøklevann rundt medsols…

17 april 2017. Vi startet på Haraløkka hvor vi tok ny grusvei/sti opp til Ulsrudvann og deretter grusvei videre til Nøklevann. Og til tross for at vi var forholdsvis tidlig ute, var det mye folk på vei innover i marka. Lea og Maya gikk som vanlig først mens vi andre diltet etter.


Lena, Nina, Preben og hundene Lea og Maya

Vi passerte den ny-gamle brua i Korketrekkeren – brua som lar Sarabråtveien gå i en slynge over seg selv er en attraksjon for dagens turfolk som det var for Heftyes gjester. Videre følger vi grusvei nordover langs vannet før vi vender sørover på den andre siden. Straks etter kommer vi til Sarabråten.


Sarabråten – 1884 (foto: oslobilder.no)

På Sarabråten nord i vannet tok konsul Thomas Heftye i mot sine celebre gjester. Hit kom blant andre Henrik Ibsen, Ole Bull og kong Oscar II. Heftye som var med på å stifte Den norske Turistforening i 1868, åpnet også opp for servering for “almuen” og gjorde dermed Sarabråten i Aker til byens første utfartssted. I 1897 kjøpte Aker kommune området rundt Nøklevann for at vannet skulle inngå i drikkevannsforsyningen. Dette medførte at husene på Sarabråten samt plassene Bremserud og Kattisa sør i vannet etterhvert ble fraflyttet og revet og det ble innført drikkevannsrestriksjoner.

Fakta:Skiforeningens markadatabase


Vannreservoar i Hauktjernbekken – Østmarka

Fra Sarabråten følger vi grusvei videre rundt vannet, men først, en avstikker opp til vannreservoaret som Heftye junior fikk laget i Hauktjernbekken. Reservoaret skulle sikre vintervann til Sarabråten i frostfrie rør. Bassenget er stadig intakt.

Deretter nyter vi fint vær og fin tur, se bilder….

Takk for fin tur sa Lea og Maya.

#østmarka #oslomarka #friluftsliv #samojed #nøklevann #mosjon
 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top