Østmarka; Ødegården – Bestemoråsen – Slettfjell….

1 juni 2015. Skulle møte Einar på Haraløkka for felles tur, og siden jeg var tidlig ute, rakk jeg 4 runder a`250 m innen han dukket opp. Fire svært rolige runder på mykt underlag. Leggen kjentes ok, men greit å være forsiktig.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Rustadsaga, Øgården og Høyås, før vi fortsatte til Gullsmeden.

 


Øgården, også kalt Ødegården, var opprinnelig en husmannsplassunder Rustad. Plassen ligger mellom Gullsmeden og Rustadsaga og hadde fastboende til midt på 1970-tallet. Plassen eies nå av Oslo kommune (Friluftsetaten).

Her i fra, tok vi blå sti nordover langs Nord-Elvåga over Bestemoråsen. Et flott parti og med så gode forhold som nå, nyter vi turen videre mot Mariholtet. Underveis noterer vi (bak øret) om det er behov for oppfrisking av merker osv.


Sti på vestsiden av Nord-Elvåga – Bestemoråsen

I veikrysset ved Mariholtet, tar vi til venstre og følger veien videre til Hestehullet. Her tar vi av fra veien og følger rød løype ett stykke, før vi fortsetter på blå sti over Slettfjellet til Øgården.  Fra Øgården tar vi samme vei tilbake til Haraløkka som vi kom. Tross mye nedbør de siste dagene, var det alikevel, gode forhold. Leggen har “murret” litt, men ellers vært ok.

Ca 14,3 km

1:52

#løpetur #stiløping #mosjon #trening

 

Flere bilder fra samme tur:

 

 


Veikryss ved Mariholtet. Haukåsveien – Mariholtveien


Rustadsaga sportsstue

 

Bekken fra Nøklevann ved RustadsagaHei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top