Med bil fra Oslo til Bergen og tilbake….

Del 2 av 2


Etter noen flotte solskinnsdager i Bergen, og Nina trygt plassert på kollektiv, var det tid for å sette kursen tilbake til Oslo. Vi tok farvel med Nina og så forlot vi Bergen. Og hva var vel da mer naturlig enn at det begynte å regne da vi dro….

Vi fulgte E16 tilbake samme vei som vi kom, men tok av på Fv 7 (Hardangervegen) ved Trengereid, og fortsatte så langs denne mot Kvamskogen og Nordheimsund. I Eikedalen tar vi en pause ved Fossen Bratte for å strekke litt på bena.

Fossen Bratte; (også kalt Brudesløret) er en foss nederst i Eikedalen. Fossen ligger like ved Fv7 mellom Samnanger og Kvam. Den13 juli 1951, omkom et ektepar som var på bryllupsreise, da de kjørte utfor veien øverst i fossen. Det er en utbredt misforståelse at hendelsen ga fossen tilnavnet “Brudesløret”, men allerede tidlig på 1900-tallet, ble tilnavnet tatt i bruk da turismen skjøt fart.

 

Været har blitt bedre og sammen med sola ankommer vi Norheimsund. Her tar vi en lengre pause hvor vi rusler litt rundt for å se oss om.

 

Fra Nordheimsund fortsetter vi å følge Fv 7 som nå går langs Hardangerfjorden.


Brua over Fyksefjorden

 

Stedvis er nå veien nokså smal og det er spennende med møtende trafikk, men det går greit. Vi passerer Ålvik før vi kommer frem til fergeleiet ved Kvanndal.

 


Kvanndal, ingen ferge i sikte….

Vi vurderte å ta ferge over fjorden til Kinsarvik, men det var lenge til neste ferge, så vi fortsatte derfor på samme vei videre til Granvin.

 

Fra Granvin går nå Fv 7 og E13 sammen der den nå forsvinner inn i Vallaviktunnelen (7,5 km) og så over Hardangerbrua. E 13 fortsetter nå utover langs fjorden til Kinsarvik mens Fv 7 går motsatt vei, innover til Eidfjord. Her i Eidfjord som ligger nesten helt innerst i Hardangerfjorden, tar vi en ny stopp med mat og drikke.


Eidfjord, innerst i Hardangerfjorden

Fra Eidfjord stiger nå veien der den slynger seg oppover Måbø dalen fra de grønne områdene av Hardanger, til høyfjellsplatået. Veien er ikke like spektakulær som jeg husker den fra 70-tallet med flere tuneller nå enn før men, det er fortsatt en stor naturopplevelse. Det er også flere fine rasteplasser for fotostopp og ikke minst av Vøringsfossen.


selve fossen ligger til høyre for bildetHotell på oversiden av fossen

Vøringsfossen som er selve “dronningen” av alle norske fosser, og som med sitt fall på 182 m (145 i fritt fall), også er den mest spektakulære fossen. Fossen ligger langs Fv 7, en national turistvei, og som er en naturattraksjon som er tilgjengelig for de fleste.

Vel oppe bærer det så videre inn Sysendalen til Sysendammen hvor vi tar en ny stopp. Her er utsikten fantastisk og når vi så skuer ut over Sysendammen, skimter vi også deler av Hardangerjøkulen.


Sysendammen

Tilbake på  Fv 7 fortsetter vi så videre. Vi unngår så vidt å kjøre på noen lemen som løper over veien, men så plutselig stanser trafikken, og der i veibanen står det noen større dyr som ikke flytter seg uten videre?.


det tok sin tid….

Ved Haugastøl ender eller starter Rallarvegen, alt ettersom hvilke vei man tar. Rallarvegen er et yndet mål for syklister og andre som enten går eller løper denne vegen.

 

Se vedlagte linker fra SportsBloggen med billedserie m.m. fra Rallarvegsløpet (2012), Haugastøl/rallarvegen (flåm-finse-haugastøl) 

http://frodemonsen.blogspot.no/2012/07/billedserie-fra-rallarvegslpet.html

http://frodemonsen.blogspot.no/2012/07/rallarvegslpet-2012_24.html

 

Vi ankommer så Geilo og her blir vi natten over på Ro Kro hotell. 

på Ro Kro ble det dagens Kumle, herlig


Geilo

Vi er tidlig oppe neste dag, spiser en god frokost, og så forlater vi Geilo. Vi kjører nå direkte til Oslo og Bøler uten stans.

Vi har hatt en flott opplevelse ved å kjøre tur-retur Bergen over Hardangervidda og Voss. En tur vi ønsker å dele med andre….takk for følget:)


Takk også til Frode Monsen for lån av linker til SportsBloggen.

 


Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top