Østmarka; Lutvann rundt og litt til…

1 september 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen var å ta en runde rundt Lutvann, men først ville jeg vise Einar rester av bunkerne ved Østmarksetra. Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Østmarksetra og så en umerket sti bra bom. Vi kom rundt Østmarksetra på nordsiden og her finner vi rester av bunkere m.m. Vi klyver så opp på åsen og her ca150 mnord for Østmarksetra, ligger det en gammel vanntank ? såkalt høydebasseng. Vi går rundt vanntanken og fortsetter så nordover på samme ås kam, til stikryss. Her velger vi blå sti og straks etter er vi ved Skøyenputten. Vi passerer vannet på vestsiden og følger så sti frem til grusvei hvor vi tar til høyre.


Skøyenputten  (gml: foto)

Ved Rundtjern, tar vi blå sti til venstre og klyver opp skrenten. Tar blå sti til venstre igjen og følger denne så videre på vestsiden av Lutvann. Vi passerer flere fine utsiktspunkter før vi kommer ned Fageråsen til grusvei ved Lutvann.


utsikt over Lutvann mot Romsås

“Lutvann; ligger 205 m.o.h i Østmarka i Oslo. Vannet er det dypeste i Østmarka, mer enn 50 m på det dypeste, og med en gjennomsnittsdybde på 22,3 meter. I vannet finnes foruten ørret, abbor og norsk røye også kanadarøye og bekkerøye som er blitt utsatt. Lutvann har badeplass på nordsiden av vannet. Vannet skiller seg merkbart ut fra de aller fleste innsjøer på Østlandet med sitt usedvanlige klare og rene vann.

De to øyene i vannet (Sørholmen og Nordholmen), blir kalt Ingeborg og Kristine etter døtrene til Thomas J.Heftyes, DNTs  første formann.”

(fakta: DNT Oslo og Omegn)

 

Fra Badeplassen tar vi sti sørover på østsiden av Lutvann. Det er nokså bratt enkelte steder men det går greit. Passerer en  “urskog”  før vi i neste stikryss, holder til høyre. Nå går det jamt nedover og det gjelder å være forsiktig. Vel nede i sydenden av Lutvann, tar vi så til venstre og følger rød løype ned Lutdalen til Nøklevann. Her tar vi til høyre, hilser så på Olav som kommer motsatt vei, før vi går opp Korketrekkeren. Følger så grusvei tilbake til Haraløkka hvor vi avslutter med stigningsløp den siste biten. En flott tur i marka der forholdene for stiløping nå er gode.


Haraløkka  (gml: foto)

Ca  12,5  km

1:42

 #østmarka #mosjon #løp #trening #kondisjon

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1236

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top