Østmarka; Trolldalsåsen – Trollkjerka – Skullerud…..

21 september 2020. Fra Haraløkka fulgte Einar og jeg grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok inn Pioneren som er en sykkelsti i Østmarka. Denne følger vi et stykke forbi Fjelstadputten og over lysløypa før vi tar umerket sti østover. Det er nokså bratt enkelte steder, men det går greit og straks etter er vi ved varden på Trolldalsåsen.

 

Trolldalsåsen ligger vest for Trolldalen. Tidligere sto det et tårn som ble brukt i forbindelse med landmåling, satt opp av Oslo Oppmålingsvesen på slutten av 1940-tallet.

 

Vi følger samme sti videre forbi Dryppet til løypekryss ved Trolldalen. Her tar vi til venstre mot Smalvannsmåsan hvorfra vi fortsetter mot Smalvann på umerket sti. Underlaget er bra og det er bare å nyte fin sti langs Smalvann til Flyktningeruta. Vi tar tar denne ca 50-100 m før vi tar enda en umerket sti til høyre. Underveis hilser vi på en hund som ble litt skremt og pilte avsted motsatt vei. Straks etter kom den sammen med eier og da var alt ok (hehe).

Vi kommer ut på skogsvei ved Trollvann og her svinger vi til høyre forbi Sølvdobla til Grønmo Friluftsområde ved Langbråten. Vi krysser over til motsatt side og følger deretter umerket sti til Trollkjerka.

 

 

 

Steinkirken/Trollkjerka består av store steinblokker i utrolige formasjoner. Med litt fantasi, kan det sies å være en Trollkjerke, men det var her speiderne i 2. Norstrand speidergruppe hadde sin faste plass for årets fest i mai i mange år.

 

Dammen på Grønmo Friluftsområde (Gml: foto)

 

Vi forlater Trollkjerka ved at vi tar oss ned skrenten mot Grønmo Friluftsområde. Det er nokså bratt og litt mye kratt, men ned kommer vi med armer og bein i behold. Vi følger turvei fra dammen og videre over “sletta” før vi kommer innpå grusvei på motsatt side. Denne følger vi til Grønmo hvorfra vi tar lysløypa til Skullerud Idrettsplass og Skraperudtjern. Vi tar til venstre og straks etter passerer vi Skullerud skole og Stallerud før vi fra Rustadsaga går opp <<Dreper`n og Den onde Søstra>>. Deretter løper vi den siste biten tilbake til Haraløkka.

Forholdene var fine hele veien, men det skal nevnes at det var endel Hjortelus.

 

Ca 13,2 km

1:39

Se tur på Strava HER:

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1004

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top