Med bil fra Oslo til Bergen og tilbake….

Del 1 av 2

Siden vår yngste datter Nina har valgt å studere i Bergen, så ga dette oss en gylden anledning til å reise mot vestlandet. Heidi og Nina har ikke tidligere vært i Bergen, så for dem ville dette bli en ny opplevelse. Jeg selv har vært i Bergen ved to anledninger, men det er mange år siden nå.

Det er flere måter å komme seg til Bergen på, men vi valgte bilen denne gangen. Dette fordi Nina tross alt skulle flytte dit og at hun ville ha med seg mest mulig av ting hun trengte.

Vi hadde planlagt å kjøre over Hallingskarvet Nationalpark, så til Aurland og Voss, før Bergen. Og som planlagt så gjort, se bilder fra tur til Bergen.


Første pause ble her ved Krøderen og Gulsvik

 

Deretter stiger det jamt og i neste større veikryss etter Ål, tar vi Rv 50 mot Hol og Aurland. Veien stiger fortsatt og vi er nå like til høyre for HALLINGSKARVET NATIONALPARK,

Vi passerer flere større og mindre sjøer samt flere partier hvor det fortsatt ligger snø.

 

Følgende bilder ble tatt i forbifarten….


 

Så går det nedover der vi nå kjører igjennom flere tuneller, den ene etter den andre, med og uten sauer, men vi kommer oss greit ned og….


 

…..så kommer vi til Aurland hvor vi tar neste pause.


Nina og Heidi ved Aurland

Fra Aurland fortsetter vi på E16 til Flom og videre igjennom Flenjatunellen (5 km), Gudvangentunellen (11 km) til Voss. Det går raskt videre nedover mot Dale og Vaksdal som ligger ved Veafjorden.


Cruiseskip i Veafjorden

Deretter passerer vi Indre og Ytre Arna, Åsane og Eidsvåg, før vi ankommer Bergen.


Her bor Nina  (se tekst på bilde)

Utsikt mot Bergen by sett fra hennes leilighet med panoramautsikt….

 

Da er vi vel fremme og Nina innkvartert i Bergen.


Bergen har mye å by på av opplevelser m.m.

Del 2 med hjemmreise kommer senere….heng med


 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 983

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top