Østmarka; Haraløkka – Dølerud

8 august 2014. Etter å ha vært noen dager i Bergen og andre steder, var det nå fint med en tur i Østmarka igjen. Fra Haraløkka på grusvei til Rustadsaga og videre forbi Ødegården og opp til Høyås. Her passerte jeg en stålorm så lå og varmet seg på grusen i det fine været. Jeg tar så til høyre og følger skogsvei innover mot Ødegårdsmåsan og litt forbi denne.


Skogsvei mellom Høyås og Ødegårdsmåsan.

Det går to blå stier ut til høyre og jeg velger den som går mot Langvann. Ved Langvann går sti sammen med rød løype og denne følger jeg videre til forbi Gudbrandsdalen til Breidåsen. Tar så blå sti til venstre. Passerer over en multemyr før jeg kommer frem til Smalvann. Følger så sti langs østsiden av vannet forbi OFA-hytta til stikryss i enden av vannet. Fortsetter på blå sti rett opp skrenten (flyktningeruta) til Østmark kpl.

 


Østmark kapellet

Her i fra fortsetter jeg langs grusvei nedover til veikryss hvor jeg svinger til høyre. Tar så første blå sti til venstre og langs den til Dølerud. Stiene er tørre og fine, og jeg nyter stillheten i Skogen.


Velkommen til Dølerud

Fra Dølerud returnerer jeg på samme sti tilbake til grusvei. Tar til venstre og følger denne forbi Sølvdobla til Grønmo og grusvei videre til Vannverket på Skullerud. Her tar jeg brattbakken ned og over bekken. Passerer startbua og fortsetter så over sletta til Skraperudtjernet hvor jeg tar til venstre. Følger Generalen til Rustadsaga og så opp “skolebakken” til Nøklevann skole. Langs Bølerlia til Haraløkka hvor jeg avslutter med stigningsløp opp siste bakken og hjem. En flott tur i flotte Østmarka.

 

Ca  15,8  km

1:45

#utno #trening #stiløping #mosjon #østmarka #friluftsliv

flere bilder fra samme tur:
Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top