Østmarka; Langvann – Smørhullet – Petersbråtan…

13 april 2015. Endelig skulle det løpes i Østmarka igjen og da jeg møtte Einar på Haraløkka, var han minst like klar for en tur i marka. Vi stilte begge to i kort men, beholdt jakke da det blåste surt fra nord. Vi hadde tenkt oss en tur rundt Langvann m.m., men det fikk vi heller se an underveis. 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei forbi Rustadsaga, Ødegården og videre opp til Høyås. Her lå det noe is og snø, men det var inte problem. Vi fulgte skogsveien innover mot Øgårdsmåsan, før vi tok blå sti langsmed Langvann.

Langvann; Vann mellom Østmarkkpl. og Sør-Elvåga. I 1950 ble det vurdert å regulere om vannet slik at det fikk utløp sørover og dermed ikke ble en del av Elvåga-vassdraget som var drikkevann. På den måten ville friluftsfolket få muligheten til å benytte området. Planene ble imidlertid skrinlagt og i 1960 ble vannet demmet opp to meter i nordenden for å holde bedre kontroll med vannstanden i drikkevannet Elvåga. Vannet hadde drikkevannsrestriksjoner fra 1969 til 1981. Fakta: Østmarka fra A til Å

I neste sti-og løypekryss ved Langvann, tar vi til høyre. Her var det sølete, men ellers greit. Fra løypekryss ved Gudbrandsdalen tar vi blå sti videre mot Trollvann, Langvann og Smørhullet.

 

 


Løypekryss ved Langvann. Til venstre mot Smørhullet og til høyre mot Trollvann 

I og med at det lå snø og is i skiløypa, ville vi prøve å følge denne fra Smørhullet til Petersbråtan. Det gikk imidlertid ikke lang tid før vi begge var bløte på bena, men dette til tross så  fortsatte vi over Fingerbølmyrene hvor det ikke var is.

 


Mot Petersbråtan over Fingerbølmyrene

Vel over myra og videre, var det nå for det meste råtten is og flere ganger tråkket vi igjennom, men ellers greit. Fra Petersbråtan fulgte vi skogsveien opp til Høyås, før vi fulgte veien videre forbi Ødegården mot Trekanten og Rustadsaga. Ved Løkka hilser jeg på Erik A., Knut og Torfinn som var på vei mot Skullerud mens vi fortsatt mot Rustadsaga og Haraløkka. Takker Einar for fin tur og avslutter med stigningsløp den siste biten hjem. Det var flott i marka og gode forhold for sti-løping, men fortsatt endel snø og is på skogsveiene.

Ca 15,2 km

1:52 

 

#trening #løpetur #mosjon #østmarka

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg