Fra Haraløkka til Hellerud og lysløypa videre i marka…..

9 desember 2019. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen var å følge landeveien til Hellerud og deretter lysløypa (løype nr. 164) tilbake til Haraløkka. Spørsmålet var om vi burde løpe med eller uten brodder.

Einar som tidligere samme dag hadde varslet at han ville løpe med brodder dukket opp til avtalt tid uten brodder. Etter litt frem- og tilbake hadde han valgt å droppe disse. Selv hadde jeg også droppet disse da jeg tenker at dette fort kunne bli en belastning jfr. at kneet ikke var helt ok, men det fikk heller stå sin prøve.

Fra Haraløkka fulgte vi brøytet vei til Ulsrudvann og Østmarkveien før vi fulgte denne nedover til rundkjøring. Her tar vi til høyre opp bakken og deretter inn Unnarennet før vi fortsetter på turvei. Underlaget var hardpakket snø og ikke glatt. Vi følger turvei et stykke før vi tar deler av lysløypa (løype nr. 684) til Hellerudveien ved Trasop. Til en forandring smetter vi inn Hellerudfaret hvor det er stille og rolig. Husker godt ungdomstiden da vi ofte vanket her i dette området.

 

Barn leker på Hellerud – Hellerudfaret,
februar 1958 (oslobilder.no)

 

Fra Hellerud tar vi til høyre inn Haugerudveien som vi følger opp til Varmesentralen (fyrhuset) hvorfra vi tar lysløypa videre. Det er bratt de første 700 m, men vi både går og løper. Underlaget er snø og selv uten pigger går det greit – faktisk er det noen som har gått på ski.

 

Løype 164 fra Fyrhuset på Haugerud. (Foto; Skiforeningen)

 

Appelsinhaugen – Østmarka

 

I neste løypekryss tar vi til venstre mot Rundtjern og straks etter bikker det nedover Rundtjernbakkene til Lutvangen og Nøklevann. Jeg er forsiktig når det går nedover, men kneet kjentes greit og vel nede tar vi til høyre mot Korketrekkeren. Vi følger lysløypa videre til Østmarksetra og deretter brøytet vei tilbake til Haraløkka. Det var gode forhold hele veien og ingen problemer uten brodder. Herlig 🙂

Ca 11,9 km

1:30

Se tur på Strava HER

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 969

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top