Østmarka; Nord-Elvåga rundt….

4 mai 2015. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. For selv om han nylig var kommet hjem fra fjelltur i Atlasfjellene, og at kontrastene til Østmarka er store, så er det inte som er bedre enn denne, hehe.

 

“Litt om Atlasfjellene; fjellkjeden som ligger i Nord-Afrika, er med sine ca 2400 km verdens lengste fjellkjede og går gjennom Marokko, Algerie og Tunisia. Høyest er Jbel Toubkal med sine 4167 moh.”

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrudvann og videre til Mariholtet via Sarabråten. Planen var å ta en tur rundt Nord-Elvåga, så etter å ha krysset demningen, fortsatte vi utover langs Elvågaveien til Deledalen.


Sti- og løypekryss i Elvågaveien.

 

Det var ikke så mye vann i bekken og det greit over denne men, vi måtte allikevell velge sti ved høyvann. I forhold til sist gang vi var her (i fjor høst), hvor vi ikke fant trappene og måtte snu, fant vi nå disse enkelt og straks etter var vi ved Nordre-Skytten og Elpaso.


Sør-Elvåga sett fra Elpaso

 

Vi krysset over Elpaso og fortsatte så langs skogsvei/grusvei til Petersbråtan og Langvannsbekken. Vi går opp langbakken og får følge med noen syklister som tar bakken opp og ned flere ganger. Fra Høyås går det jamt nedover forbi Ødegården og utover sletta, før vi ved trekanten tar til venstre mot Løkka og Rustadsaga. Ved Skredderløkka hilser vi på Tore Henning som trener den yngre garde av skiløpere i Rustad IL. Vel tilbake på Haraløkka takker jeg Einar for fin tur, før jeg avslutter med stigningsløp den siste biten hjem. Tross regn tidligere på dagen, var det allikevell gode forhold i marka.


Skyttenbrua – Elpaso (paper artist)

Ca 16 km

1:47

#østmarka #løpetur #mosjon #trening


 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top