Østmarka; Mariholtet – Elvågaveien – Deledalen…

15 desember 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur. Planen var en tur rundt Nord-Elvåga med hodelykt.

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrud og Østmarksetra, før vi fortsatte innover mot Sarabråten, Sleppa og Mariholtet. Med 3-5 grader minus, et tynt lag med rim og stjerneklart, må forholdene sies å være gode.

Fra Mariholtet skulle vi følge løype nr. 283 – Mariholtet-Elvågaveien-Deledalen – 3,8 km. 

 

Demningen som deler Nord-Elvåga. Einar på vei over demningen. ( gml: foto)

Vi passerte over demningen og fulgte så lysløypa frem til veikryss. Her tar lysløypa til venstre mot Vallerud, mens vi fortsetter videre utover langs Elvågaveien. På et tynt lag med snø og lys i “toppen”, gikk det  greit hele veien ut til Deledalen.


Elvågaveien mot Deledalen   (gml: foto)

“fram til 1960 gikk hovedløypa fra Nordstrand og Oppsal rett opp dalen og over Halssjøen til serveringsstedet Lia. Deledalen var Østmarkas Smedalen. Å komme hjem etter skitur og fortelle at i dag har jeg kjørt ned Deledalen vakte gys, respekt og stor oppmerksomhet i vennekretsen. Løypa er i dag fjernet fra kartet, men det finnes fortsatt noen ihuga som går denne løypa”. Fakta: Skiforeningen

Fra snuplassen tok vi oss ned skrenten og over brua som delvis lå under vann. Med så høy vannstand, kunne vi bare glemme å ta sti ved lavvann. Vi fulgte derfor alternativ sti som gikk over stubber, steiner, kløfter,fjell osv., til skrent med trapp. Vi er rimelig kjent i området, men dette til tross, så fant vi ikke trappa ei heller sti videre….hvor ble det av trappa?? Selv med hodelykta på, var det null sikt da pusten (ånden) ble til tett tåke i skinnet fra lykten. Enklere ble det heller ikke da lykta til Einar gradvis ebbet ut for så å slokne helt. Etter å ha kavet rundt på fjell og stein med is og mose på leting etter trappa, måtte vi bare innse at vi ikke klarte å finne denne. Vi valgte derfor det sikre fremfor det usikre og returnerte tilbake til snuplassen i Deledalen.

Fra Deledalen tok vi så samme vei tilbake til Mariholtet som vi kom. Jeg funderte underveis på hvordan vi kunne ta så feil da vi ikke fant trappa….kanskje var trappa tatt bort for vinteren?..

Mariholtet   (gml:  foto)

Fra Mariholtet følger vi lysløypa til Sleppa, Sarabråten og Korketrekkeren som vi går opp. Vel oppe, hilser jeg på Jan R. før vi fortsetter til Ulsrud og Haraløkka. Vel fikk vi en lengre tur enn hva vi hadde tenkt oss, men uansett er vi glade for at vi valgte å snu som vi gjorde.

Ca 19 km

2:11

#østmarka #løpetur #trening #mosjon

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 953

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top