Østmarka; Gudbrandsdalen – Langvann – Smalvann……

4 juni 2018. Siden forholdene i marka er bra og at flere rødmerkede løyper er tørket opp, er det nå en anledning til å prøve noen av disse. Og siden hverken Einar eller Jeg hadde tatt turen gjennom Gudbrandsdalen til Langvann med joggesko, var det nettopp denne vi skulle ta nå.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok blå sti til Fjellstadmyra. Vi krysser lysløypa og fortsetter i rød løype forbi Fjellstadputten til grusvei ved Katisa. Det er artig å kunne ta løyper som man vanligvis ikke tar. Vi følger lysløypa forbi Trekanten til Ødegårdsletta hvorfra vi tar til høyre inn løype 695 (Øgården-Langvann-Smørhullet) og straks etter er vi ved et løypedele der vi velger å ta til venstre.

 

Rød løype gjennom Gudbrandsdalen i Østmarka

 

Rød løype over Krugmyra i Gudbrandsdalen

 

Løypa som regnes for en av “perlene” i Østmarka går gjennom Gudbrandsdalen forbi Cuidrobakken og over Krugmyra til Langvann. Det var herlig hvor grønt og frodig det var og vi nyter turen frem til løypekryss ved Langvann.

 

 

Her i fra, tar vi løype mot Breidåsen et stykke før vi fortsetter mot Flyktningeruta på blå sti.

 

Smalvann sett mot nord – Østmarka

 

Denne følger vi videre forbi Smalvann, Østmarkkpl. og Rundvann til stikryss ved Olavsmyr. Her velger vi rød løype nr. 171 (Skullerudstua-Olavsmyr) videre mot Vannverket på Skullerud – også her var forholdene fine. Straks etter vannverket tar vi flyltningeruta ned til Ljanselva som vi følger over Skullerud Idrettsplass til Skraperudtjern. Vi velger grusvei på vestsiden av vannet før vi fra bom på Stallerud tar “skolebakken” opp til Nøklevann skole. Derifra følger vi langs Bølerlia og Nøklevannsveien tilbake til Haraløkka.

 

ca 11,8 km

1:34

 

#østmarka #oslomarka #runforfun #mosjon #trening

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top