Østmarka; Nord-Elvåga rundt fra Haraløkka….

23 mars 2020. Møtte Einar på Haraløkka for felles løpetur rundt Nord-Elvåga eller <<Deledalsrunden>> som den også kalles – en flott runde som er like fin alle årstider.

Fra Haraløkka tar vi grusvei til Rustadsaga og Trekanten før vi fortsetter over Ødegårdsletta til Ødegården. Mens vi går opp bakken til Høyås noterer vi at det ikke lenger er andre her enn oss og slik skulle det også bli på resten av turen rundt Nord-Elvåga. Så en liten digresjon; hvorfor klage over at man går i kø rundt Nøklevann når man kan gå alene et lite stykke innenfor!

Fra Høyås tar vi skogsvei forbi Ødegårdsmåsan, Langvannsbekken og Pettersbråtan til El Paso. Det er ikke så lenge siden jeg var nettopp her, men i motsetning til da så blåser det nokså kraftig og det er litt surt.

 

Skyttenbrua eller El Paso som den også kalles – Østmarka

 

Vi løper derfor raskt over brua og videre til stikryss. Her svinger vi til venstre og straks etter forserer vi en hinderløype som beveren har fikset.

 

 

Nord-Elvåga sett fra Deledalen

 

Vi krysser deretter bekken og så er vi i Deledalen. Herfra tar vi Elvågaveien nordover langs Nord-Elvåga forbi Skilledalen og Gaupesteinene til lysløypa mellom Mariholtet og Valler i Lørenskog. Det blåser nokså kraftig og det knaker i trærne, men over demningen til lyden av is som blir knust, var det skikkelig surt.

 

Mariholtet – 1928 (oslobilder.no)

 

Fra Mariholtet tar vi lysløypa til Hestehullet og Sleppa hvor vi svinger til høyre. Det er faktisk ikke så vanlig å se rådyr på denne siden av Nøklevannet, men ved Hestehullet så vi en bukk som fulgte nøye med da vi passerte. Både herlig å morsomt med slike opplevelser.

Ved Sleppa tar vi til høyre mot Sarabråten og Korketrekkeren. Ikke så ofte det går hvitt på Nøklevann, men det gjorde det nå.Vi løper opp den siste biten fra Korketrekkeren til Ulsrudvann hvorfra vi tar turvei ned til Haraløkka Idrettsplass.

 

Haraløkka Idrettsplass

Her tar vi en halv runde på løkka hvor jeg hilser på Dennis som kom motsatt vei før vi er tilbake på p-plassen. En flott tur rundt Nord-Elvåga hvor underlaget var bra hele veien.

 

Ca 16, 3 km

1:55

Se tur på Strava HER.

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 969

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top