Nordmarka; Sognsvann – Kikut tur retur

19 desember 2014. Siden vi hadde fått en dag fri (flyttedag på jobb) hadde NK og jeg avtalt en felles langtur i Nordmarka fra Sognsvann. Og siden det ikke var skiføre, var planen derfor en tur retur Kikuttoppen med joggesko.

I og med at vi ikke hadde joggesko med pigger og at det var kommer 1-3 cm snø, var vi litt spente på hvordan underlaget ville være. Fra Kiosken fulgte vi veien til Svartkulp. Her var underlaget bra siden det var kjørt med matte og at snøen hadde festet seg, men da vi fortsatte på Ankerveien var det stedvis svært glatt og det gjaldt å være forsiktig i det kuperte terrenget. Været var ok og da vi kom ut på Ullevålseterveien ved Steinsrud, letnet tåka og sola overtok.

Ullevålseterveien ved Steinsrud

Vi fulgte så Ullevålseterveien videre langs Skjersjøelva forbi Nordseter til veikryss. Her tok vi til høyre mot Skjersjødammen og så Nordmarkveien videre. Forholdene var nå langt bedre på oppkjørt vei men, fortsatt glatt enkelte steder.

På Bjørnholt som ligger ved sørenden av Bjørnsjøen, tar vi første drikkepause. Og med sola på plass, er det bare å nyte flotte Bjørnholt.

Bjørnholt – Nordmarka skole


Nordmarkveien mellom Bjørnholt og Kikut

I neste veikryss tar vi til venstre og straks etter krysser vi elva fra Hakloa. Vi følger så veien ett lite stykke før vi tar en avstikker ned til Bjørnsjøen. Her på odden er det en flott bålplass hvor det også ligger noen sekker med ved.


Bålplass på odden ved Bjørnsjøen

Tilbake på veien, fortsetter vi frem til der rød løype går ut til venstre. Løypa som går i utkanten av Bonnamyra og som delvis er frosset, er blitt kjørt med matte, og det går derfor greit å ta seg frem. Og som sist, henger fortsatt sykkelen på et tre.

jammen henger ikke den samme sykkelen på treet som sist

Fra veien litt føre Kikutstua, tar vi blå sti til høyre mot Kikuttoppen. Det gikk greit i starten, men etter å ha passert Harald Løvenskiold`s bauta, ble det glatt og vi valgte derfor å droppe Kikuttoppen denne gang. Ingen skam å snu i tide….

Rett ved Bonna og Kikut, står denne bautaen av Harald Løvenskiold, reist for 70 år siden av markavenner.

I og med at Kikutstua var stengt  gikk vi derfor inn i den selvbetjente varmestua. Her var både mat og drikke fra automater samt ferske kanelboller. Alt hva man måtte behøve.

 
Kikutstua

Etter en god pause med mat og drikke var vi klare for returen. Vi fulgte veien forbi Bonnamyra til veikryss. Her går veien videre frem mot Hakloa, mens vi holdt til høyre. Ikke lenge etter var vi nede ved brua som går over sundet ved Fortjern og Bjørnsjøen.  I neste kryss, tar vi igjen til høyre og her går vi opp de bratteste bakkene. Snøen som er løs enkelte steder fører til at det glipper i frasparkene og det blir strevsomt, men opp kommer vi.

NK på Nordmarkveien

Fortsatt skinner sola og det er flott å være ute i marka på en så fin dag. Vi passerer Bjørnholt og det går fortsatt greit men kjenner at det nå begynner å røyne på. Vi går over demningen ved Skjersjødammen og fortsetter så videre mot Ullevålseter.


Over: Skjersjøen og under, Skjersjøelva

I neste veikryss holder vi til venstre og her følger vi lysløypa på østsiden av Store Åklungen og Sognsvann,  innen vi er tilbake ved kiosken.

Sognsvann sett fra østsiden

Vel tilbake på p-plassen, takket vi for en herlig tur i flotte Nordmarka og med ønske om God Jul, reiste vi hvert til vårt.

Ca 34,2 km

#nordmarka #løpetur #friluftsliv #mosjon #tur

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 953

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top