Tur fra Bysetermosen til Vangen

Heidi og jeg reiste ut til Bysetra for en tur-retur til Vangen. Vi var nokså tidlig ute, men det var bare så vidt vi fikk en ledig plass. Det blåste og var nokså surt, men ettersom vi kom inn i skogen, ble det bedre. Det var mye folk ute denne dagen og hyggelig å se at det var mange med barn på tur. 

Igletjern; <<igla>> er et av Østmarkas 4 Igletjern som ligger vest for veien mellom Skjeldbreia og Bysetermosan. På tjernets vestside er det en fin leierplass.

På Vangen vanket det kakao og kanelbolle.

Det var mye folk på Vangen skistue i dag

Etter å ha hilst på geitene, sauer, grisen og hestene, tok vi fatt på returen til Bysetra.

 

 

Kjerrmostjerna; tre vann i myr vest for Vangen. Vannene ble demmet  opp til ett vann i fløtningsperiodene. Senere ble vannene demmet opp av beveren, slik at Vangenveien ble satt under vann. Beverdemningen ble senere sprengt i 1985.

Vel tilbake til p-plassen, takker vi for følget:)

 

#tur #mosjon #Østmarka #Vangenskistue #friluftsliv

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top