16 september 2013, Østmarka – Bautaen på Spinneren

 

Jeg møtte Einar på Haraløkka ca kl 17.30 for felles tur. Målet i dag var å finne bautaen og varden på Spinneren. Jeg har en gang tidligere forsøkt å finne disse, men uten å lykkes. For å finne beste eller enkleste rute til bautaen med Haraløkka som utgangspunkt, sendte jeg en forespørsel til FB-gruppa “Østmarkabilder”. Det tok ikke lang tid, før jeg hadde både tips og forslag til rute, samt et kart over Spinneren der bautaen var merket. Mange takk for hjelp:)

Bautaen på Spinneren – godt merket på kartet

Vi startet fra Haraløkka og fulgte veien forbi Rustadsaga, Ødegården, Høyås og ned bakken til Langvannsbekken. Her tok vi blå sti over Sotåsen øst for Langvann, til stikryss ved Smørhullet. Det var ikke så vått som fryktet og det gikk greit, men underlaget var sleipt og det gjaldt å være forsiktig.

Fra Smørhullet tok vi sti til høyre mot sørenden av Langvann og så til venstre opp bakken. Omtrent der blå sti krysser rød løype, gikk det en umerket sti opp i skaret og rett sørover. Det var nokså kronklete enkelte steder, men ettersom vi kom opp på åskammen, gikk det lettere. Vi nærmet oss det høyeste på Spinneren og brått stod bautaen der, rank og fin. Litt bortenfor stod også varden, som vi antok var det høyeste punktet på Spinneren med sine 271 m.o.h.


Bautaen på Spinneren….

…og Einar ved varden

Det var flott å se både bautaen og varden på Spinneren. Etter å ha tatt ett bilde eller to, tok vi samme sti tilbake til sørenden av Langvann. Her tok vi blå sti til Trollvann og så sti til høyre i neste kryss. Følger rød løype til venstre og klyver opp bakken til Breidåsen. Fra Breidåsen, følger vi fjellet nedover pararelt med Gudbrandsdalen til Ødegårdssletta. Tar så grusvei videre forbi Rustadsaga og over Skredderløkka hvor vi hilser på Hogne og hans yngre elever i Rustad IL, og så tilbake til Haraløkka. En flott og morsomt tur.

 

sitter godt fast denne..

Ca 13,5 km

 

1 t 48 min


Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1090

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top