Østmarka – Nord-Elvåga rundt (Deledalsrunden) – Haraløkka

11 juni 2018. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur rundt Nord-Elvåga eller Deledalsrunden som den også kalles – en “MÅ-tur” i Østmarka.

 

Fra Haraløkka følger vi grusveien til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi tar lysløypa videre til Mariholtet via Sarabråten og Sleppa. Det var et tungt skydekke og fare for regn, men dette skulle holde seg unna i all den tid vi var ute.

 

Vi løper over demningen og fortsetter videre i lysløypa mot Vallerud et stykke før vi tar inn Elvågaveien. En gammel skogsvei på østsiden av Nord-Elvåga som ender i Deledalen ved Tangen. At det har regnet samme formiddag var knapt synlig, underlaget var bra, og vi nyter turen videre i flotte omgivelser.

 

Kan vi ta sti ved <<Lav vann>> mon tro?

 

Fra Deledalen går vi ned skrenten til Nord-Elvåga og kanskje kunne vi ta sti ved <<lav vann>> etter lang tørkeperiode, men den gang ei, fortsatt var det for mye vann, og vi måtte ta sti ved <<høy vann>>. Vi kom oss greit over knausen og ned trappene før vi kunne løpe siste biten frem til Skyttenbrua eller Elpaso som friluftsungdommen på 60-tallet kalte denne.

 

Skyttenbrua (Elpaso) som går over sundet mellom Sør-Elvåga og Nord-Elvåga

 

Straks etter kommer vi til Pettersbråten hvorfra vi tar skogsvei til Langvannsbekken, Ødegårdsmåsan og Høyås før vi følger grusvei nedover til Ødegårdssletta. Kanskje vi skulle ta rød løype over Katismyra sa jeg og som sagt, så gjort. Det var litt fuktig enkelte steder, men ellers greie forhold. Fra Katisa tar vi grusvei til Rustadsaga og opp Nøklevannsbakken til Skredderløkka. Her hilser jeg på Jørgen med sønn som kommer motsatt vei før vi er tilbake på Haraløkka. Takk for turen, god ferie, og god sommer, sa vi begge to – siden det er stund til neste tur.

 

ca 16,4

 

1:49

 

#østmarka #oslomarka #sommerimarka #friluftsliv #mosjon #turogtrening #natur #løpetur

Flere bilder fra samme tur:

 

Einar på vei over Elpaso

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top