Østmarka; Haraløkka – Grønmo – Østmarkkpl.

22 desember 2014. Møtte Einar på Haraløkka for felles tur og siden vi skulle til Østmarkkapellet, hadde vi med hodelykter. Fra Haraløkka fulgte vi veien til Rustadsaga og Løkka, hvor vi tok til høyre mot Hullet og Skullerudstua.

Skullerudstua. Drives av Skiforeningen   (gml:  foto)

Veiene hit til Skullerudstua var godt strødd og forholdene var gode. Vi passerte startbua til Rustad IL, krysset bekken før vi gikk opp “brattbakken” til vannverket. Her fortsatte vi i lysløypa til Grønmo. Forholdene her var gode og på den hardpakkede snøen var det faktisk også mulig å gå på ski, bare man ikke velger sitt beste par. Fra Grønmo skulle vi følge vei uten lys og ved bommen, satte vi på hodelykta. Det gikk greit videre og ikke lenge etter passerte vi Sølvdobla og straks var vi ved veikryss. Veien rett frem fortsetter litt forbi Trollvann mens vi tok til venstre opp mot Østmarkkpl. Vi gikk for det meste da det var 3-4 cm snø og tungt, men løp der det vi kunne. Vel opp på Østmarkkapellet, kikket vi oss litt rundt, men ikke så lenge at vi ble kalde.


Østmarkkpl.   (gml:   foto)

Vi satte så kursen nedover til veikryss og videre tilbake til Grønmo. Det var bra med snø på veien, men for løst til å gå på ski da grusen stakk opp enkelte steder. Fra Grønmo fulgte vi lysløypa til vannverket. Her tok vi veien nedover forbi Plantasjen og så langs Generalen til Rustadsaga. Vi går opp skolebakken til Nøklevann skole og følger deretter Bølerlia tilbake til Haraløkka. Takk for fin tur i Østmarka Einar og God Jul!

Jeg avslutter med stigningsløp den siste biten hjem.

ca 15,5 km

1:44

#østmarka #løpetur #mosjon #trening


 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1081

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top