Østmarka; Skullerudåsen – Gullsmeden – Hestehullet…

28 mai 2018. Stibesiktigelse i Østmarka med Einar og Dnt Oslo og Omegn.

 

Fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Rustadsaga og Løkka før vi tok blå sti til Fjellstadmyra og Fjellstadbakken. Vi går opp “steinrøysa” langs bakken et stykke og deretter blå sti videre over Skullerudåsen til stikryss. Underveis registerer vi om det er noe å notere/bemerke som toppbrekk, merking osv.

 

Gangbaner over Karismyr – Østmarka

 

Fra stikryss tar vi til venstre og straks etter passerer vi Karismyr og Smalvannsmåsan på fine gangbaner. Foreløpig er alt vel og inte å bemerke. Vi følger sti- og løype videre over Breidåsen til Langvann hvorfra vi tar blå sti til Øgårdsmåsan. Underlaget er bra og det går greit.

 

Vi tar så skogsvei til høyre et stykke før vi svinger inn på blå sti mot Gullsmeden. Her er forholdene fine og det er bare å nyte. Faktisk er det stedvis så tørt i marka at det støver fra stien.

 

Einar og Nikki i løypa mellom Gullsmeden og Hestehuller

 

Fra Gullsmeden tar vi imidlertid Løype 166 (Sleppa-Gullsmeden) over Delemyrene til Hestehullet. Løypa som oftest er våt, var stort sett ok, men det var allikevel ikke til å unnga at vi ble våte på bena. Uansett er dette en fin løype både sommer og vinter.

 

Sti- og løypekryss ved Hestehullet

 

Ved Hestehullet ser vi at man allerede er i gang med å fikse ny merking da treet med skilt er brukket. Dette har vi fått melding om sier Einar før vi setter kursen mot Sleppa, Sarabråten og Ulsrudvann. Ved Ulsrudvann tar vi blå sti rett nordover ca 150-200 m da jeg sist gang registrerte en rotvelt over sti som jeg nå skulle vise Einar. Men da vi kom frem til stedet var dette allerede ryddet og alt ok. Dette var bra sa jeg og så returnerte vi tilbake til Ulsrudvann og deretter Haraløkka via ny turvei fra vannet.

 

En fin og variert tur. Det skal nevnes at det underveis kom noen små regnskurer, men at dette bare var behagelig. Marka trenger vann.

 

ca 14,1 km

1:52

 

#østmarka #oslomarka #friluftsliv #treningerbestute #mosjon

 

Guldsmeden (oslobilder.no)

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1011

2 thoughts on “Østmarka; Skullerudåsen – Gullsmeden – Hestehullet…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top