Østmarka; Sarabråten – Sleppa – Hestehullet…

17 oktober 2017. Fortsatt var jeg litt stiv og støl etter helgens bravader i Göteborg, men ikke verre enn at jeg møtte Einar og Nikki på Haraløkka for felles tur. Nikki som er 7 år og en blanding av Jack Russel og Pappilon skulle også være med på løpetur. Og fra Haraløkka fulgte vi grusvei til Ulsrud og Østmarksetra før vi fortsatte videre innover mot Sarabråten og Mariholtet i lysløypa. Underlagt var bra og det gikk greit med oss alle. 

 

Einar og Nikki ved Sleppa som er en skråning og brattheng ned mot Nøklevann, sør for Sarabråten og øst for Hareholmen. Stedet har fått navn etter plass hvor tømmerstokker ble sluppet ned til Nøklevann for videre fløting. Nær Sleppa sto de såkalte <<Messeltgranene>>. Høye grantrær stod vest for veien ved Sleppa. På 1950-tallet ble det gjort betydelig hogst i området, men daværende skogsforvalter Ole T.Messelt valgte å spare 4-5 trær som allerede da var store og fine. Disse trærne ble først hogd på slutten av 1990-tallet. Messelt har fått en vei på Trosterud, helt inntil marka oppkalt etter seg. (Fakta; Østmarka fra A til Å).

Vi passerte Sarabråten før vi fra Sleppa satte kursen rett østover mellom Sarabråtåsen og Hesteholåsen til Hestehullet.

Hestehullet var opprinnelig et dalsøkk og myr i bratt sving på veien mellom Sarabråten og Mariholtet. Navnet tilsier at hestekjørerne som kom med store tømmerlass hadde lett for å kjøre seg fast her. I dag er det fin grusvei på samme sted, men svingen, er krevende når farten blir for stor. Sikkert mange skiløpere i Østmarka som har erfart dette med både knall og fall. (gml: foto)

Mariholtet Sportsstue – Østmarka (gml: foto)

Hvordan er bena spør Einar mens vi tar en rask pause i veikrysset ved Mariholtet. De er ok svarer jeg, men jeg kjenner det litt, særlig når det går nedover. Da er det akkurat slik det skal være sa Einar, og så satte vi avsted samme vei tilbake til Sleppa. Nikki som er flink, ligger tett på hele veien og vi merker knapt at hun er med. Uten en lyd dilter hun med.

Ved Sleppa svinger vi til venstre og følger løysløypa videre rundt Nøklevann. Underveis registrerer vi at vi har møtt langt flere på sykkel enn vanlig, men det er ikke noe problem så lenge de er synlige (dvs. med lys). Fra Rustadsaga går vi opp Nøklevannsbakken før vi løper over Skredderløkka til Haraløkka. Det var morsomt å ha med Nikki på tur. Jeg avslutter med stigningsløp den siste bite hjem.

Ca 12 km

1:18

#østmarka #oslomarka #mosjon #trening #løpetur

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 942

2 thoughts on “Østmarka; Sarabråten – Sleppa – Hestehullet…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top