Østmarka; Stiløping med hodelykt til Kroktjern og Haukåsveien….

24 februar 2020. Stiløping med hodelykt til Kroktjern og Haukåsveien – en av våre faste turer som vi tar hvert år i mai, men som nå ble like fin i februar. En klassiker.

 

Fra Haraløkka tar Einar, Nikki og jeg grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fortsetter mot Nøklevann i lysløypa. Forholdene er langt bedre enn sist og det går greit. Fra løypekryss setter vi kursen innover Lutdalen et stykke før vi tar blåsti mot Kroktjern. Det merkes fra uke til uke at det er lengre lyst, men siden vi skulle på sti hadde vi med lykter.

 

 

 

Blåtimen ved Kroktjern – Østmarka

 

Fra Kroktjern krysser vi bekken (Kroktjernbekken til Hauktjern) før vi tar rød- og blåmerket sti videre et stykke til disse skiller lag. Vi velger blåsti videre opp en skråning, over noen gangbaner og straks etter, kommer vi ut på Haukåsveien. Og her i fra, løper vi uten lys videre nedover langs veien.

Det var overraskende å se at det var bart på veien, men akkurat som vi tenkte, så lå det fortsatt litt is (ca 50-100 m) nettopp der den pleier å ligge lengst i Østmarka. Men vel nede i veikrysset ved Mariholtet tar vi til høyre og følger lysløypa tilbake til Haraløkka via Rustadsaga. En fin “vårtur” i februar.

 

 

Ca 12,6 km

1:36

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top