Ulsrudvann – Nøklevann – Rundtjern – Østensjøvannet…..

17 februar 2020. Fra Haraløkka tok vi grusvei til Ulsrudvann og Østmarksetra før vi fulgte lysløypa videre til Nøklevann. Det var veldig vått i marka og derfor skulle vi holde oss til lysløypa og etter hvert asfalt, men først skulle vi en tur i Østmarka. I nordenden av Nøklevann tar vi til venstre mot Trasop-Haugerud. Straks etter går vi opp Rundtjernbakkene. Det var fortsatt litt is enkelte steder, men noen dager til, så er det helt bart. Vi passerer postkassa på toppen av bakken og løper deretter videre forbi Rundtjern.

 

Rundtjern (gml: foto)

I neste løypekryss holder vi til venstre mot Trasop. Underveis forteller Einar om en blå merket gang- og turvei som vi skulle følge videre fra Oppsal ved Hellerudveien. Den starter her sa Einar som satte kursen mot undergangen i Hellerudveien. Og med han foran og meg bak fulgte vi merket turvei i skogholtet forbi Soya Sushi (Fuglemyra kiosk) og videre mot Oppsal kirke. Jeg er jo kjent i dette området, men visste ikke at det fantes en blåmerket sti- eller turvei her. Fra kirken svinger vi til venstre forbi Oppsal Skole hvor vi følger grusvei et stykke før vi tar ned Skøyenåsveien til Skøyenåsen skole og Østensjøvannet.

 

Østensjøvannet – 1953 (oslobilder.no)

Vi løper delvis rundt Østensjøvannet før vi følger grusvei forbi Bogerudmyra og Rustad skole. Deretter svinger vi inn på lysløypa ved Skullerud skole. Vi går opp bakken til bom ved Stallerud hvorfra vi fortsetter mot Rustadsaga og Nøklevannsbakken.

 

Rustadsaga (gml:foto)

Mens vi går opp bakken hilser vi på veterangruppa til Rustad IL som trener skigang i sin favorittbakke (hehe). Vi løper deretter forbi Kusletta og bort til Haraløkka. Her takker vi for følget før jeg avslutter med stigningsløp den siste biten hjem. En morsom og variert runde. Se Strava HER.

Ca 13,1 km

1:33

 

 

 

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 956

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top