6 juni 2013 Søndre- og Nordre Kolsås

 

Trim i arb.tiden. Fra Skattens hus satte jeg kursen mot Kolsås. Planen i dag var å bestige både den Søndre- og Nordre Kolsåstopp.

 

Jeg fulgte Vinjebakken opp forbi skolen, passerte brannstasjonen og så over Bærumsveien. Her tok jeg Toppåsveien videre til p-plass i enden.

 


Vinjebakken

 

Fulgte deretter en blå sti videre opp til Søndre Kolsåstopp. Fant rett sti videre mot den Nordre toppen som er noe høyere enn den Søndre. Underlagt var ok og det gikk greit å løpe, men nokså kupert enkelte steder. Midt i mellom Søndre- og Nordre topp, dukket det opp et tjern som lå der så blank og fin.

 


Setertjernet

 

Jeg rundet vannet og kom frem til et kryss med med skilt for blå sti i flere retninger. Jeg valgte sti videre mot den Nordre Kolsåstopp.

 

 


Sti kryss ved Setertjern

 


På Nordre Kolsåstopp (379 moh.)

 

Fra toppen og videre fulgte jeg en blå sti som jeg trodde skulle føre til Kolsås alpinsenter, men stien gjorde en sving mot høyre og etter å ha passert et lite tjern (uten navn) dukket det brått opp en grusvei. Litt usikker på om jeg skulle ta høyre eller venstre valgte jeg å ta til venstre. Passerte Knabberud gård og så videre mot Stein gård og Gml.Ringeriksvei.

 


Mot Stein gård

 

Fulgte gang-og sykkelvei videre forbi Haslum, over Bærumsveien og så langs Engervannet tilbake til Skattens hus.

 

Haslum kirke (gml. bilde)

Ca 15,7 km

 

2 t 15 min

 

flere bilder fra Kolsås:


Søndre Kolsås  (gml. bilde)


midt innpå Kolsås massivet


grusvei mot Knabberud gård

Nordre Kolsås

Hei! Turogtrening vil inneholde; tips- og forslag til tur, bilder, fotos, m.m., fra div turer - sommer og vinter i Østmarka og andre steder. Rapporter fra enkelte konkuranser vil også bli lagt ut på Turogtrening. Jeg håper at Turogtrening kan inspirere til at flere finner veien ut i marka. Hvorfor sitte inne når alt håp er ute? Kategori, tja.....Friluftsliv, sport og mosjon, fritid, fotos m.m. Lokale idrettslag; Bøler IF, Rustad IL og Oppsal IF. Er medlem av Norges kuleste klubb, Team Sportsmanden. Sportsstuer i Østmarka; Sandbakken, Vangen, Skullerudstua, Rustadsaga, Mariholtet og Larsbråten. TUROGTRENING har egen FB-side :) Lik gjerne denne.
Posts created 1100

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top